ΕΛΛΑΔΑ

Παντελής Παντελίδης: Αυτά μπορούν να διεκδικήσουν Αρναούτη και Κυριακού από το θανατηφόρο τροχαίο

Παντελής Παντελίδης: Αυτά μπορούν να διεκδικήσουν Αρναούτη και Κυριακού από το θανατηφόρο τροχαίο

Όλοι περιμένουν με αγωνία τη δεύτερη κατάθεση της Φρόσω Κυριακού μέσα στη βδομάδα που ίσως ξεκαθαρίσει πολλά στην υπόθεση του Παντελή Παντελίδη.

Η 21χρονη που καθόταν στη θέση του συνοδηγού σύμφωνα και με την πρώτη κατάθεσή της, είχε μιλήσει αρχικά μετά το τραγικό δυστύχημα, όμως τότε ήταν σε κατάσταση σοκ και έτσι δεν ολοκλήρωσε ποτέ τα λόγια της.

Όλοι περιμένουν με αγωνία τη δεύτερη συμπληρωματική της κατάθεση, που αναμένεται να κρίνει πολλά και ίσως αυτή να γίνει μέχρι και το τέλος της βδομάδας.

Τι συμβαίνει όμως με τις αποζημιώσεις της ασφαλιστικής εταιρείας στη συνοδηγό και τη Μίνα Αρναούτη που καθόταν στα πίσω καθίσματα;

Το όχημα τύπου τζίπ που οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης, είναι ασφαλισμένο σε γνωστή εταιρία η οποία αναμένεται να καταβάλλει αρχικά τις αποζημιώσεις και στη συνέχεια να στραφεί κατά της οικογένειας του 32χρονου που θεωρείται υπαίτιος του δυστυχήματος.

Οι αξιωματικοί της Τροχαίας διευκρινίζουν ότι «δικαιούται αποζημίωση η 31χρονη Μίνα Αρναούτη, η οποία φορούσε ζώνη στο πίσω κάθισμα, δεν φέρει ευθύνη για το συμβάν και υπέστη σοβαρότατη σωματική βλάβη. Δικαιούται χρήματα για τα έξοδα νοσηλείας, για την αποθεραπεία της, για ψυχική βλάβη και για τα έσοδα που έχασε από την απουσία από την εργασία της. Στη συνέχεια, συνηθίζεται η ασφαλιστική εταιρία να προσφεύγει εναντίον της οικογένειας του οδηγού για να πάρει πίσω τα χρήματα.

Εναπόκειται στην κ. Αρναούτη το κατά πόσο θα στραφεί στη συνέχεια κατά της οικογένειας του οδηγού. Η 21χρονη Φρόσω Κυριακού, σε περίπτωση που αποδειχτεί και τυπικά ότι ήταν συνοδηγός, θα χάσει ένα μέρος της αποζημίωσης διότι στην κατάθεσή της παραδέχτηκε ότι δεν φορούσε ζώνη. Δεν συγκρίνεται με την υπόθεση Αρναούτη λόγω της πολύ μικρότερης βλάβης που υπέστη. Εκτός και αν ιατρικά αποδειχτεί ψυχική βλάβη. Δικαιούται πάντως κάποια αποζημίωση».

Σχετικές ειδήσεις