ΕΛΛΑΔΑ

Απέχουν από την εργασία τους οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ

Απέχουν από την εργασία τους οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ

Αποχή από την εργασία του Σαββατοκύριακου στις 2 και στις 3 Απριλίου αλλά και από τις υπερωρίες τη Δευτέρα αποφάσισαν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην πώληση -και όχι παραχώρηση όπως υποστηρίζουν- του λιμανιού.

Τη Δευτέρα οι σύλλογοι και τα σωματεία τους θα συνεδριάσουν εκ νέου, προκειμένου να αποφασίσουν με ποια μορφή θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις. Όπως λένε, επέλεξαν να προσδιορίζουν τις κινητοποιήσεις τους ανά εβδομάδα, όχι μόνο με βάση τις εξελίξεις στη διαδικασία της πώλησης, «αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης στους χρήστες των λιμενικών υπηρεσιών αλλά και του εμπορικού κόσμου της πόλης, που πλήττεται βάναυσα από τις ασκούμενες πολιτικές των τελευταίων ετών».

Προσθέτουν ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει απευθυνθεί εγγράφως στη διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ, «προκειμένου να ενημερωθεί, ως προκύπτει από τον θεσμικό του ρόλο, για την εξέλιξη των ενεργειών τροποποίησης της σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο». Καταλήγουν λέγοντας ότι «το ξεπούλημα του λιμανιού δεν μπορεί να προχωρήσει» κι ότι οι ίδιοι θα σταθούν με στρατηγική και σχέδιο απέναντι σε όποιον το προωθεί.

Σχετικές ειδήσεις