ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Πούτιν: Δείτε την νέα προεδρική λιμουζίνα του Ρώσου Προέδρου

Επίσκεψη Πούτιν: Δείτε την νέα προεδρική λιμουζίνα του Ρώσου Προέδρου

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν έχει εκφράσει εδώ και αρκετό καιρό την επιθυμία του για μια προεδρική λιμουζίνα Made in Russia. Η οποία αφενός θα αντικαταστήσει τη Mercedes S-Class Guard που χρησιμοποιεί τώρα για τις μετακινήσεις του και αφετέρου θα έχει και διαφορετικές εκδόσεις για χρήση και από άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Παράλληλα θα υπάρχουν αντίστοιχα τζιπ και πολυμορφικά, τα οποία θα χρησιμοποιούνται ως οχήματα συνοδείας.

Το πλάνο «νέα ρώσικη προεδρική λιμουζίνα» ονομάζεται Kortezh και προβλέπει την παραγωγή ετησίως 4.000 με 5.000 αυτοκινήτων, όλων των τύπων που προαναφέραμε, στο εργοστάσια της πόλης Uljanowsk, ενώ θα απευθύνεται και σε όσους θέλουν ένα πολυτελές μοντέλο ρώσικης προέλευσης.

Η έκδοση που θα χρησιμοποιεί ο Βλάντιμιρ Πούτιν, που φυσικά θα παρέχει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, θα κινείται κατά πάσα πιθανότητα από έναν V12 6.000 ή 6.600 κυβικών που εξελίσσεται με τη βοήθεια της Porsche και ο οποίος με τη βοήθεια turbo θα αποδίδει περίπου 800 άλογα.

Μέχρι στιγμής στο πρότζεκτ Kortezh έχουν επενδυθεί περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2017 θα κατασκευαστούν εκτός απροόπτου τα 200 αρχικά πρωτότυπα. Το αυτοκίνητο του Πούτιν θα είναι έτοιμο το 2018 και ιστορικά θα αντικαταστήσει την απαρχαιωμένη, χρονολογείται από τη δεκαετία του ’80, νυν προεδρική λιμουζίνα ZΙL-41047, η οποία πλέον χρησιμοποιείται εξαιρετικά σπάνια.

Πηγή cnn.gr

Σχετικές ειδήσεις