ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στο Αιγαίο: Θρίλερ με δύο τουρκικά φουσκωτά στη Σύμη

Συναγερμός στο Αιγαίο: Θρίλερ με δύο τουρκικά φουσκωτά στη Σύμη

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές, καθώς δύο τουρκικά φουσκωτά με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων παρέμεναν τις τελευταίες ώρες στα όρια των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, κάνοντας παράλληλα κινήσεις προς τα ελληνικά νησιά, κυρίως τη Σύμη και τη Ρόδο.

Έντονη κινητικότητα επικρατεί το απόγευμα της Τετάρτης (20/02) στο Αιγαίο, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο τουλάχιστον τουρκικά φουσκωτά, προσπάθησαν να προσεγγίσουν το νησί της Σύμης.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς υπάρχει η ανησυχία μήπως στα φουσκωτά επιβαίνουν Τούρκοι πραξικοπηματίες, που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα.

Η ελληνική πλευρά παρακολουθεί διακριτικά την πορεία των φουσκωτών, τα οποία παρέμειναν σε τουρκικά χωρικά ύδατα, κοντά στα ελληνικά. Κατά πληροφορίες, στην περιοχή κινείται και τουρκική ακταιωρός.

Στο σημείο βρίσκεται ήδη η φρεγάτα Βότσης, ενώ ένα ελικόπτερο διενεργεί έλεγχο από αέρος.

Την ίδια ώρα οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο Μπόζμπουρουν που βρίσκεται απέναντι από τη Σύμη, για το ενδεχόμενο να καταφύγουν στο νησί οι καταδρομείς που το βράδυ της Παρασκευής άνοιξαν πυρ εναντίον του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει στον ιστότοπό της η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δέκα από τους καταδρομείς αυτούς έχουν προσαχθεί.

Μετά την προσγείωση του τουρκικού ελικοπτέρου στην Αλεξανδρούπολη με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που φέρονται να είχαν συμμετοχή στο πραξικόπημα, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση.

Μάλιστα σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αφορμή το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε στην Τουρκία.

Στην σύσκεψη, συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, και οι αναπληρωτές υπουργοί Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Ναυτιλίας - Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη έγινε εκτίμηση της γενικότερης κατάστασης μετά το πραξικόπημα που σημειώθηκε στην Τουρκία.

Σχετικές ειδήσεις