ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: Δεν θέλουν να αποφυλακιστούν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

Αλεξανδρούπολη: Δεν θέλουν να αποφυλακιστούν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

Με αγωνία για την αυριανή δικαστική απόφαση στις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη πτήση και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο που τους βαρύνουν, σε συνδυασμό με τον φόβο που έχουν εκφράσει από την πρώτη στιγμή για τη ζωή τους και την ανησυχία για το πώς οι οικογένειές τους βιώνουν την απουσία τους, θα προσέλθουν ενώπιον της δικαστή του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί.

Λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του αυτόφωρου δικαστηρίου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι στο δικαστικό μέγαρο Αλεξανδρούπολης, έχει κορυφωθεί η αγωνία των συλληφθέντων. Γνωρίζουν ότι σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μία αθωωτική απόφαση θα έδινε τη δυνατότητα επιστροφής στην κανονικότητα της ζωής τους πριν από τη σύλληψή τους, καθώς ότι παρά το ότι επιθυμούν διακαώς την αθώωσή τους, η αποφυλάκισή τους είναι ταυτισμένη με τον φόβο που κατ’ επανάληψη έχουν εκφράσει στις αστυνομικές αρχές και τις συνηγόρους τους για την ίδια τους τη ζωή.

Επικοινωνούν τηλεφωνικά καθημερινά με τις οικογένειές τους, τις οποίες προσπαθούν να καθησυχάσουν, διαβεβαιώνοντάς τες ότι είναι ασφαλείς, ότι όλα θα πάνε καλά. Από την πρώτη τους επικοινωνία μέχρι σήμερα εκτυλίσσεται το θέατρο του παραλόγου σε μία απέλπιδα προσπάθεια εκατέρωθεν εμψύχωσης, αναφέρει άτομο που έχει τη δυνατότητα επικοινωνίας μαζί τους. Επιθυμούν και επιδιώκουν την αθώωσή τους, τους τρομάζει όμως η προοπτική της αποφυλάκισής τους, καθώς στα κρατητήρια νιώθουν ασφαλείς, αναφέρει η ίδια πηγή.

Ωστόσο, μία αθωωτική απόφαση αύριο δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκη και την αποφυλάκισή τους, καθώς οι αστυνομικές αρχές έχουν τη δυνατότητα βάσει νόμου να διατάξουν τη διοικητική τους κράτηση έως ότου η υπηρεσία ασύλου αποφανθεί επί του αιτήματός τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Σε κάθε περίπτωση, σε λιγότερες από 24 ώρες, οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που επέλεξαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους μετά την εκδήλωση απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος και να αιτηθούν πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα, θα βρεθούν ενώπιον της δικαστή στο μονομελές πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης, σε μία δίκη το αποτέλεσμα της οποίας δεν αναμένεται να καθορίσει τι μέλλει γενέσθαι.

Σχετικές ειδήσεις