ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα το κοριτσάκι που τραυματίστηκε από ροτβάιλερ στην Κρήτη - Ώρες αγωνίας για την όρασή του

Στην Αθήνα το κοριτσάκι που τραυματίστηκε από ροτβάιλερ στην Κρήτη - Ώρες αγωνίας για την όρασή του

Με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας διακομίσθηκε από το Ηράκλειο στην Αθήνα, το μόλις 20 μηνών κοριτσάκι, το οποίο είχε δεχθεί επίθεση από ροτβάιλερ, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Το παιδί νοσηλεύεται από αργά το βράδυ της Τετάρτης (27/7) στην Οφθαλμολογική κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», όπου αναμένεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να αποκατασταθεί όσο είναι δυνατό η βλάβη που έχει υποστεί στο αριστερό του μάτι όπου φέρει μεγάλο και βαθύ τραύμα πάνω από το φρύδι.

Υπενθυμίζεται ότι το κοριτσάκι, μετά την επίθεση μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια στην παιδοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ενώ κρίθηκε απαραίτητη ή μεταφορά του στην Αθηνα, κάτι που έγινε αμέσως μόλις σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του.

Στο ΠΑΓΝΗ, οι γιατροί διαπίστωσαν πως το παιδί εκτός από το σοβαρό τραύμα στο αριστερό μάτι, το οποίο περνά πάνω από το αυτί και καταλήγει πίσω από το κεφάλι, έφερε και κάταγμα ινιακού οστού, το οποίο αντιμετωπίζεται.

Κι ενώ η γενική κλινική κατάσταση του παιδιού χαρακτηρίζεται καλή, οι γιατροί ανησυχούν για το κατά πόσο είναι αναστρέψιμη η οφθαλμολογική βλάβη που αυτό έχει υποστεί.

Σχετικές ειδήσεις