ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτες σκηνές στην Λακωνία: Ελικόπτερο απεγκλώβισε 25 ανθρώπους από σούπερ μάρκετ

Απίστευτες σκηνές στην Λακωνία: Ελικόπτερο απεγκλώβισε 25 ανθρώπους από σούπερ μάρκετ

Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (7/9) σε σούπερ μάρκετ της Σκάλας Λακωνίας όταν 25 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν από τους ορμητικούς χείμαρρους στο κτίριο και τους διέσωσε… ελικόπτερο!

Σύμφωνα με το apela.gr, οι εργαζόμενοι και πελάτες εγκλωβίστηκαν στο πολυκατάστημα, όταν το νερό πλημμύρισε τα πάντα γύρω από αυτό, ενώ μπήκε και στο εσωτερικό.

super market 2

Όπως μας είπαν, το νερό στο εσωτερικό του πολυκαταστήματος έφτασε το 1,5 μέτρο και οι εγκλωβισμένοι αναγκάστηκαν να ανέβουν ακόμα και στα καρότσια για να σωθούν.

Σε απόσταση ενός χιλιόμετρου αριστερά και δεξιά του πολυκαταστήματος, δεν μπορούσε να πλησιάσει κανείς με συμβατικό μέσο και για το λόγο αυτό, ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου από την πολεμική αεροπορία.

super market 3

Το ελικόπτερο έφτασε περίπου στη 1:30, αλλά δεν κατάφερε να απομακρύνει τους ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί, διότι δεν μπορούσαν να ανεβούν με ασφάλεια στην σκεπή του κτηρίου ώστε να καταφέρει να τους διασώσει. Το ελικόπτερο πέταξε πάνω από το σημείο δίνοντας σημαντικές πληροφορίες στις επίγειες δυνάμεις, ώστε να ενεργοποιήσουν το πλάνο B που ήταν η απομάκρυνσή τους από το κτήριο με μπουλντόζες και τσάπες.

Αφού δοκίμασαν να περάσουν πρώτα ένα σκαπτικό μηχάνημα, διαπίστωσαν πως θα μπορούσαν να περισυλλέξουν τους εγκλωβισμένους. Άλλωστε η στάθμη του νερού στην περιοχή είχε σταθεροποιηθεί, αν όχι μειωθεί λίγο.

super market 3 copy

Τελικά το σχέδιο απέδωσε και τα σκαπτικά μηχανήματα κατάφεραν σιγά σιγά να φέρουν σε ασφαλές σημείο τα 25 άτομα. Ανάμεσά τους ήταν και μικρά παιδιά, τα οποία για λόγους ασφαλείας, φόρεσαν σωσίβια.

Σχετικές ειδήσεις