ΕΛΛΑΔΑ

Ξεχειλίζει η λαϊκή οργή για τους πλειστηριασμούς: «Ισπανική τράπεζα βγάζει το σπίτι μου στο σφυρί»

Ξεχειλίζει η λαϊκή οργή για τους πλειστηριασμούς: «Ισπανική τράπεζα βγάζει το σπίτι μου στο σφυρί»

Σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση στέλνουν για ακόμα μια φορά τα κινήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς, που βρίσκονται σήμερα, Τετάρτη (02/11), έξω από τα Ειρηνοδικεία Περιστερίου και Λουκάρεως στο κέντρο της Αθήνας.

Η «λαϊκή οργή» για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας έχει ξεχειλίσει, και καθημερινά ακτιβιστές διαφόρων κινημάτων συγκεντρώνονται έξω από τα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τις διαδικασίες πλειστηριασμού.

Παρότι οι συμβολαιογράφοι έχουν εξαγγείλει για άλλη μια Τετάρτη απεργία ώστε να μη γίνουν οι πλειστηριασμοί, το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, η Λαϊκή αλλά και το κίνημα «Δεν πληρώνω» έχουν αποκλείσει την είσοδο του ειρηνοδικείου Περιστεριού -το οποίο παραμένει κλειστό.

Σήμερα στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου θα έβγαινε σε πλειστηριασμό η πρώτη και μοναδική κατοικία 77 τ.μ. μιας οικογένειας.

Συγκεκριμένα, θα το έβγαζε σε πλειστηριασμό η ισπανική τράπεζα Union Creditos inmobiliarios η οποία διαθέτει και αντίστοιχο fund.

Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν κατάφερε να μπει στο νόμο Κατσέλη, ενώ η κατοικία -πρώτη και μοναδική- βγήκε πρώτη φορά σε πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο και θα ξαναβγεί σε 40 ημέρες.

Το ποσό του δανείου του ιδιοκτήτη είναι 40.000 ευρώ, ενώ έχει αποπληρωθεί σχεδόν το μισό.

Σχετικές ειδήσεις