ΕΛΛΑΔΑ

Θάνος Πλεύρης: Κρίσιμες ώρες και στιγμές αγωνίας - Τι έδωσε ελπίδα στους γιατρούς

Θάνος Πλεύρης: Κρίσιμες ώρες και στιγμές αγωνίας - Τι έδωσε ελπίδα στους γιατρούς

Ο πρώην βουλευτής νοσηλεύεται για δεύτερο 24ωρο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τα πρώτα χαμόγελα των γιατρών είδαν τις τελευταίες ώρες συγγενείς και φίλοι του Θάνου Πλεύρη που δίνει μάχη για τη ζωή διασωληνωμένος στην Εντατική ιδιωτικού νοσοκομείου.

Ο πρώην βουλευτής υπέστη σηψαιμία έπειτα από επέμβαση στο πόδι και εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Η σήψη είναι μια κατάσταση κατά την οποία το σώμα καταπολεμάει κάποια σοβαρή λοίμωξη που έχει εξαπλωθεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος. Εάν ένας ασθενής έχει σηψαιμία τότε πιθανότατα αυτό συνοδεύεται από χαμηλή πίεση του αίματος, που οδηγεί σε κακή κυκλοφορία και έλλειψη αιμάτωσης ζωτικών ιστών και οργάνων. Αυτή η κατάσταση αναφέρεται και ως «σηπτικό σοκ» και μπορεί να εκδηλωθεί είτε ως αποτέλεσμα του ίδιου του αμυντικού συστήματος του σώματος, είτε από τοξικές ουσίες, που παράγονται από κάποιον μολυσματικό παράγοντα, όπως βακτήρια, ιούς, ή μύκητες.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη.

Οι γιατροί, αν και υπογραμμίζουν πως η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και πως οι επόμενες ώρες θα είναι καθοριστικές για την πορεία της υγείας του πρώην βουλευτή, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς ο 39χρονος δικηγόρος άρχισε να ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή ενώ βελτιώθηκε και το οξυγόνο του.

Από νωρίς το πρωί, συνάδελφοι και φίλοι μεταβαίνουν στο Ιατρικό Κέντρο και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια του κ. Πλεύρη και εύχονται περαστικά και ταχεία ανάρρωση.

Σχετικές ειδήσεις