ΕΛΛΑΔΑ

Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ - Ζητούν συνάντηση με τον Σπίρτζη

Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ - Ζητούν συνάντηση με τον Σπίρτζη

Επίσχεση εργασίας αρχίζουν από αύριο Πέμπτη (17/11) οι εργαζόμενοι στο ΟΑΣΘ.

Οι εργαζόμενοι, είναι διατεθειμένοι να αναστείλουν την επίσχεση εργασίας, αν η συνάντηση των εκπροσώπων φορέων της Θεσσαλονίκης με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, γίνει το αργότερο έως την Παρασκευή 18 Νοέμβρη.

Αυτό τόνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης, μετά από σχετική απόφαση που έλαβε το σωματείο στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι ακόμη δεν υπάρχει κάτι νεότερο σχετικά με την προεκταμίευση της αντισταθμιστικής του Δεκεμβρίου για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για τον μήνα Σεπτέμβριο. «Πρέπει να δοθεί οριστική και μόνιμη λύση για το θέμα του ΟΑΣΘ, αφού τα μέτρα αυτά δεν είναι ικανά πλέον να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων» τόνισε.

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της Τετάρτης (16/11), πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο ενημέρωσαν για την απόφασή τους. «Δεν θα περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα ή την Τρίτη να συναντηθούν οι δύο πλευρές» είπε ο κ. Τσερμενίδης, αναφερόμενος στη συνάντηση των εκπροσώπων φορέων με τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη.

Ο Γιάννης Μπουτάρης ενημέρωσε το Δ.Σ των εργαζομένων στον Οργανισμό για τις επαφές που είχε με εκπροσώπους από τα αρμόδια υπουργεία, Μεταφορών και Οικονομικών.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση, του μετέφεραν από το υπουργείο Υποδομών πως η συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα και όχι την Παρασκευή.

Από την άλλη, από το υπουργείο Οικονομικών τον ενημέρωσαν πως υπάρχει κινητικότητα προκειμένου να εκταμιευθούν χρήματα για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, τα χρήματα θα προέλθουν από τα οφειλόμενα για τον ΦΠΑ, τα οποία ανέρχονται στα 17 εκατομμύρια ευρώ και ένας μέρος από αυτά θα δοθεί για τους εργαζομένους στον ΟΑΣΘ.


Σχετικές ειδήσεις