ΕΛΛΑΔΑ

Στη Ριτσώνα ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τα εγκαίνια του χώρου φιλοξενίας προσφύγων

Στη Ριτσώνα ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τα εγκαίνια του χώρου φιλοξενίας προσφύγων

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός μετέβη στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα Εύβοιας, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια του νέου χώρου προκατασκευασμένων οικίσκων που διαμορφώθηκε εντός του ήδη υπάρχοντος Κέντρου.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ως αρωγός της ελληνικής πολιτείας και μοναδικός νομιμοποιούμενος φορέας εκ μέρους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.) στην ελληνική επικράτεια, διευκόλυνε την ομαλή υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου, αναλαμβάνοντας συντονιστικό και διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και την Ερυθρά Ημισέληνο των Η.Α.Ε., μετά και την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. και τον Γενικό Γραμματέα της Ερυθράς Ημισελήνου Η.Α.Ε.

Οι εγκαταστάσεις της δομής αυτής θα καλύψουν τις ανάγκες στέγασης 160 οικογενειών, σε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και ασφάλειας, ενώ έχει προβλεφθεί η λειτουργία χώρων αναψυχής για τα παιδιά και αθλητικών εγκαταστάσεων.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας, ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Μουζάλας και κ. Ιωάννης Μπαλάφας αντίστοιχα, μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, ο Πρέσβυς των Η.Α.Ε. στην Ελλάδα, ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Ερυθράς Ημισελήνου Η.Α.Ε. Εκ μέρους του Ε.Ε.Σ. παρέστησαν, επίσης, η Γενική Γραμματέας του Οργανισμού κα Ε. Βελέντζα-Ζουρούδη, ο πρέσβυς ε.τ. και Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κ. Μιχ. Καμπάνης, ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κ. Φ. Καϋμενάκης, η Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κα Δ. Λασκαρίδου, καθώς και ο πρέσβυς ε.τ. και Μέλος του Κ.Δ.Σ. κ. Δ. Κοδέλλας.

Σχετικές ειδήσεις