ΕΛΛΑΔΑ

Έξι νέες πεζογέφυρες στην Αθήνα - Πού θα στηθούν

Έξι νέες πεζογέφυρες στην Αθήνα - Πού θα στηθούν

Το υπουργείο Υποδομών προχωρά στην κατασκευή έξι πεζογεφυρών σε βασικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής προκειμένου να θωρακίσει την ασφαλή διέλευση των πεζών.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, έδωσε εντολή για την άμεση δημοπράτηση του έργου και έχει ήδη υπογράψει την έγκριση δέσμευσης ποσού ύψους 13 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για σημαντικά έργα υποδομών, που θα συμβάλλουν πρωταρχικώς στην ασφάλεια, τη βελτίωση και βεβαίως στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

«Οι διαδικασίες δημοπράτησης για την ταχύτατη ανάθεση της κατασκευής των έξι πεζογεφυρών ξεκινούν άμεσα και εντάσσονται στο πλαίσιο ορθών πολιτικών που προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, για την οδική ασφάλεια των πολιτών, με συγκεκριμένα έργα υποδομών. Έργα, τα οποία ανέκαθεν ήταν στο περιθώριο και σήμερα η κατασκευή τους θα δώσει λύσεις και θα ικανοποιήσει χρόνια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών», τονίζει σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υποδομών.

Επιπλέον με εντολή του υπουργού Υποδομών η αρμόδια διεύθυνση Ασφαλείας Οδικών Υποδομών, συλλέγει στοιχεία για τις θέσεις υψηλής επικινδυνότητας στους οδικούς άξονες όλης της επικράτειας. Στόχος είναι να δρομολογηθούν κατασκευαστικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα άρουν την επικινδυνότητα αυτή και θα εξασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των πολιτών.

Οι θέσεις που θα κατασκευαστούν οι έξι πεζογέφυρες είναι:

  • Λεωφόρος Ποσειδώνος και Λεωφόρος Καλαμακίου, Άλιμος.
  • Λεωφόρος Κηφισίας και Πανόρμου, Αθήνα.
  • Λεωφόρος Μεσογείων και ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, Αγία Παρασκευή.
  • Λεωφόρος Αθηνών-Σχολές Προβατά, Χαϊδάρι.
  • Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης-Παλαιό Φάληρο.
  • Λεωφόρος Αθηνών-Παλατάκι, Χαϊδάρι.

Σχετικές ειδήσεις