ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός ΤΩΡΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η μισή Ελλάδα - Έρχεται και νέος χιονιάς

Καιρός ΤΩΡΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η μισή Ελλάδα - Έρχεται και νέος χιονιάς

Καιρός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Έβρος και ανατολική Μακεδονία – Απελπισία στα νησιά - Στο σκοτάδι πολλές περιοχές της χώρας – Χιονίζει ασταμάτητα στην Λάρισα - Τρένα «κόλλησαν» λόγω ψύχους - Εγκλωβίστηκαν στα χιόνια κτηνοτρόφοι στη Χαλκιδική – Δείτε Live πού χιονίζει αυτή την ώρα- Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου

Η «Αριάδνη» δεν λέει να «αποχαιρετήσει» την Ελλάδα και συνεχίζει να πλήττει μεγάλα τμήματά της, βυθίζοντας στο χιόνι ολόκληρες περιοχές και στην απελπισία χιλιάδες πολίτες.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το βαρομετρικό χαμηλό θα παραμείνει πάνω από τη χώρα μας μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης, δίνοντας ωστόσο μέχρι το πρωί έντονα φαινόμενα.

Αυτή την ώρα χιονίζει στη δυτική Φθιώτιδα, στη Λάρισα, σε ολόκληρη τη Θράκη, στο νομό Μαγνησίας, σοτ νομό Καρδίτσας και κατά διαστήματα σε Πιερία, Χαλκιδική και κατά τόπους στο νομό Θεσσαλονίκης.

Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν τα ξημερώματα και το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί προς την Τουρκία.

Σταδιακά θα αρχίσει στην Ελλάδα να ανεβαίνει και ο υδράργυρος. Την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατήσουν βροχές και ισχυρές καταιγίδες.

Δείτε ΕΔΩ που χιονίζει αυτή την ώρα

*Δείτε στο τέλος του άρθρου αναλυτικά ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί και πού διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες

Η Στερεά Ελλάδα μετρά τις πληγές του χιονιά

Παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, όπως η Εύβοια, η Φθιώτιδα και η Φωκίδα.

Φθιώτιδα

Στη Φθιώτιδα έχει σημειωθεί ύφεση της κακοκαιρίας, ωστόσο περισσότερα από 30 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, καθώς δεν έχουν φτάσει εκεί τα εκχιονιστικά μηχανήματα των δήμων και της περιφέρειας. Πρόκειται για χωριά στις περιοχές Σπερχειάδας, Μακρακώμης και Ύπατης, όπου το ύψος του χιονιού ξεπέρασε και τους 60 πόντους. Σύμφωνα με την πολιτική προστασία συνολικά 48 μηχανήματα της Περιφέρειας, αλλά και ιδιωτών, που είναι μισθωμένα, όπως επίσης και των δήμων συνεχίζουν την προσπάθεια και σύμφωνα με την εκτίμηση που υπάρχει, αν βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες, μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο βασικό οδικό δίκτυο.

Στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης ιχ και λεωφορεία κυκλοφορούν κανονικά, ενώ παραμένουν ακινητοποιημένα τα φορτηγά. Σύμφωνα με τους επιτελείς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας «χρειάζονται ακόμα μικρές παρεμβάσεις για να δοθεί ελεύθερη κίνηση στα βαριά οχήματα στο μήκος της ΠΑΘΕ στη Φθιώτιδα».

4015360

Σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου, σύμφωνα με την αστυνομία, χρειάζονται αλυσίδες, ενώ υπάρχει απαγόρευση για την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων. Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες από το πεδινό τμήμα ακόμη και 10 χιλιόμετρα μετά τη Λαμία. Σε ό,τι αφορά το δρόμο Λαμίας - Δομοκού επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο στα ιχ που έχουν αλυσίδες. Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η διέλευση των οχημάτων και στο δρόμο Λαμίας - 'Αμφισσας, τόσο στην περιοχή του Μπράλου, όσο και από το 51ο χιλιόμετρο μετά τη Γραβιά.

Στην παλαιά εθνική οδό για Λιβαδειά αντιμετωπίζονται προβλήματα στην περιοχή της Αμφίκλειας, όπου το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τους 40 πόντους και σε ορισμένα σημεία είναι απαραίτητη η χρήση των αλυσίδων.

Σύμφωνα με την περιφέρεια Στερεάς «στη Φθιώτιδα επιχειρούν 37 μηχανήματα που παρεμβαίνουν συνεχώς για να διατηρηθούν ανοιχτές όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες».

Ευρυτανία

Σε μια μεγάλη προσπάθεια επιδόθηκε ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να κρατήσει ανοιχτό το οδικό δίκτυο που φτάνει μέχρι το Καρπενήσι. Στη Ράχη του Τυμφρηστού δόθηκε μάχη με αντίπαλο τα χιόνια για να μείνει ανοιχτός ο δρόμος, καθώς το ύψος του χιονιού ξεπερνούσε και το 1 μέτρο και η χιονόπτωση από τα ξημερώματα ήταν συνεχής. Οι βασικοί δρόμοι που οδηγούν στο Καρπενήσι και από εκεί στο χιονοδρομικό κέντρο και τα γύρω χωριά παραμένουν ανοικτοί, ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην Ευρυτανία επιχειρούν 35 μηχανήματα, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό ολόκληρο το κεντρικό οδικό δίκτυο. Η χιονόπτωση συνεχίζεται και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στο Καρπενήσι το χιόνι ξεπερνά τα 60 εκ.

Βοιωτία

Στη Βοιωτία οι δρόμοι παρέμειναν ανοιχτοί, η χιονόπτωση έχει σταματήσει, ωστόσο καταγράφονται χαμηλές θερμοκρασίες.

Φωκίδα

Στη Φωκίδα καταβάλλεται προσπάθεια να απεγκλωβιστεί από τα χιόνια ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου.

Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στον ορεινό όγκο της Γραβιάς, στα χωριά του Λιδωρικίου και σε εκείνα γύρω από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας στη Φωκίδα επιχειρούν 16 μηχανήματα, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται στα ορεινά του νομού.

4015577

Εύβοια

Τα χωριά Στροπώνων και Γλυφάδα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, όπως επίσης και τα χωριά Μακρυχώρι, Μανίκια, Βίταλα και Ανδρωνιάνοι του Δήμου Κύμης Αλιβερίου συνεχίζουν να παραμένουν αποκλεισμένα, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις το χιόνι έχει ξεπεράσει και τα 2 μέτρα.

Την ίδια ώρα τα συνεργεία της Δ.Ε.Η. προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στις περιοχές που είναι χωρίς ρεύμα από το περασμένο Σάββατο.

Τα μηχανήματα του στρατού, της πυροσβεστικής, της Περιφέρειας και των δήμων συνεχίζουν την προσπάθεια να απελευθερώσουν το οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Στερεάς «στην Εύβοια επιχειρούν περίπου 60 μηχανήματα, κυρίως σε χωριά που έχει διακοπεί η πρόσβαση, ενώ οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι σε συνεχή επαφή με τη ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση παροχής της ηλεκτροδότησης. Στην Κύμη, όπου η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αυτή την ώρα βρέχει, ενώ επιχειρούν συνεχώς μηχανήματα. Όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό».

Να σημειωθεί, ότι τουλάχιστον σε πέντε περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση των οχημάτων της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τη μεταφορά ασθενών, ενώ το πρωί μετακίνησε στην Κύμη και το ερπυστριοφόρο όχημα της 7ης ΕΜΑΚ.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης που μετέβη στην περιοχή, έκανε λόγο για βόμβα χιονιού που έπεσε στην Κύμη -υπενθυμίζεται η οροφή του κλειστού γυμναστηρίου κατέρρευσε κάτω από το βάρος του χιονιού- ενώ με απόφασή του συνεχίζεται η επιφυλακή στην οποία έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας.

«Αν δεν είχαμε ενεργήσει άμεσα, η κατάσταση, με δεδομένη την ποσότητα του χιονιού που πέφτει, θα ήταν εκτός ελέγχου» σημειώνει σε δήλωση του ο περιφερειάρχης και συμπληρώνει πως «μέχρι στιγμής ο συντονισμός μεταξύ αντιπεριφερειαρχών και δημάρχων έχει βοηθήσει για να εξομαλυνθεί η κατάσταση στις περισσότερες περιοχές. Όλοι οι άνθρωποι της Περιφέρειας, του στρατού και της πυροσβεστικής έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους και παρεμβαίνουμε άμεσα όπου χρειάζεται, κυρίως στο οδικό δίκτυο, αλλά και στα χωριά, όπου δεν υπάρχει πρόσβαση».

Οδύσσεια για εκατοντάδες επιβάτες - Τρένα «κόλλησαν» λόγω ψύχους

Περιπέτεια στο έλεος του χιονιά ζουν εδώ και μερικές ώρες οι επιβάτες τεσσάρων τρένων, που έχουν ακινητοποιηθεί λόγω του πολικού ψύχους και του δριμύ χιονιά που σαρώνει την Ελλάδα.

Επί τρεις ώρες είχαν εγκλωβιστεί τριακόσιοι επιβάτες της αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ στο ύψος του Δομοκού. Αφού διήνυσε λίγα χιλιόμετρα με τις εφεδρικές μηχανές που πήγαν στο Δομοκό από τον Παλαιοφάρσαλο, χάλασαν και οι δύο, με αποτέλεσμα το τρένο, που ταξίδευε προς Θεσσαλονίκη να ακινητοποιηθεί για δεύτερη φορά. Οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ έδωσαν εντολή να κινηθεί τρίτη μηχανή προς το ακινητοποιημένο τρένο, που ξεκίνησε, αυτή τη φορά, από το Λιανοκλάδι. Πριν λίγο η μηχανή το προσέγγισε και αυτή την ώρα, η αμαξοστοιχία κινείται με εξαιρετικά χαμηλή ταχύτητα και εκτιμάται ότι μέχρι τις 6.30 το απόγευμα θα έχει φτάσει στο Λιανοκλάδι. (Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα)

XIONIA

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ποια δρομολόγια αναστέλλονται λόγω κακοκαιρίας

Σε μείωση των δρομολογίων των τρένων για σήμερα και αύριο στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα και των συρμών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα Θεσσαλονίκη - Λάρισα - Θεσσαλονίκη προχωρά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στη σιδηροδρομική υποδομή στο τμήμα μεταξύ Λαμίας και Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά οι αριθμοί των αμαξοστοιχιών που τα δρομολόγια τους θα ανασταλούν είναι οι εξής:

Για σήμερα στο τμήμα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών

58, 60, 600, 59, 61, 601 και 885

Για αύριο Πέμπτη στο τμήμα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών

50, 51, 56, 55, 60 και 61

Επίσης, τα δρομολόγια στις αμαξοστοιχίες του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα Λάρισα - Θεσσαλονίκη - Λάρισα 1592, 1593, 1594, 1595, 2592, 2591, 2598 και 2597.

Για αύριο στο τμήμα μεταξύ Λάρισας - Καλαμπάκας - Παλαιοφάρσαλου - Λάρισας αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511.

Με ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού για την ταλαιπωρία που θα υποστεί, «χωρίς να ευθύνεται η ίδια». «Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ κάνει μόνο χρήση της σιδηροδρομικής υποδομής ενώ η εύρυθμη λειτουργία της (υποδομής) είναι αρμοδιότητα και ευθύνη άλλου φορέα. Το σύνολο του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι σε επιφυλακή εδώ και μέρες και οι άδειες του προσωπικού της έχουν ανασταλεί» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Ασθενής χιονόπτωση στη Θεσσαλονίκη

Σχεδόν σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, το τοπίο είναι «λευκό» και το κρύο πολικό, με το πρωτοφανές -σε ένταση και διάρκεια- κύμα κακοκαιρίας να δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις και την καθημερινότητα των πολιτών.

xionia thes

Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται αυτή την ώρα (σ.σ. 18:30) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στην Περιφερειακή Οδό, όπου δεν χρειάζονται αλυσίδες. Κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες ωστόσο έχουν αποτρέψει τους πολίτες να βγουν στο δρόμο και η κίνηση στις κεντρικές οδικές αρτηρίες είναι μειωμένη.

Το θερμόμετρο δείχνει -2 βαθμούς Κελσίου. Στη Φλώρινα, ο υδράργυρος «άγγιξε» τους -10, στην Κοζάνη -7, στην Καστοριά και στις Σέρρες -4, στην Έδεσσα-3.

thes

Προβλήματα υδροδότησης στην Τούμπα

Προβλήματα υδροδότησης παρατηρούνται απόψε στην περιοχή της Τούμπας, λόγω υπερκατανάλωσης και διαρροών από σπασμένα υδρόμετρα και σωληνώσεις, που εκδηλώνονται σταδιακά με την ύφεση των καιρικών φαινομένων, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΥΑΘ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επιχειρείται άμεσα περαιτέρω ενίσχυση των δεξαμενών μέσω της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης και της Αραβησσού. Συνιστάται στους καταναλωτές περιορισμένη κατά το δυνατόν κατανάλωση μέχρι αύριο το πρωί.

Οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» διεξάγονται κανονικά καθώς η λειτουργία του αερολιμένα αποκαταστάθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης (10/1).

Σήμερα (11/1) δεν πραγματοποιήθηκε και δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των ΚΤΕΛ προς το ορεινό τμήμα του νομού, όπου ημερησίως εκτελούνται πέντε δρομολόγια, εξυπηρετώντας τα χωριά του Λαγκαδά, τον Σοχό, τον Ασκό, την Αρέθουσα και τη Μαυρούδα.

Διευκρινίζεται, πάντως, ότι τα εννέα δρομολόγια που εκτελεί καθημερινά το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης προς την Αθήνα, διεξάγονται κανονικά.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το φονικό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα

Εγκλωβισμένοι στη Χαλκιδική

xionia emak2

Στη Χαλκιδική, το μεσημέρι της Τετάρτης (11/01) βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό κτηνοτρόφων στο όρος Δραγουντέλι του Νέου Μαρμαρά.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν χθες Τρίτη (10/01) τόσο ο Έβρος -εξαιρουμένων των δημοτικών ενοτήτων Αλεξανδρούπολης και Τραϊανούπολης- όσο και η Ανατολική Μακεδονία λόγω των πυκνών χιονοπτώσεων και των θυελλωδών ανέμων.

Χιονίζει ασταμάτητα στη Λάρισα

Σοβαρή κρίνεται η κατάσταση που υπάρχει σε όλο το νομό Λάρισας από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, των δήμων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το μέτωπο της χιονόπτωσης παραμένει έντονο ακόμα και μέσα στη πόλη, με το χιόνι να ξεπερνάει σε ορισμένα σημεία τους 30 πόντους, ενώ αναμένεται κύμα παγετού από το βράδυ της Τετάρτης. Τα προβλήματα που ξεκίνησαν το πρωί βρίσκονται σε εξέλιξη και αυτή την ώρα καθώς υπάρχουν περιοχές όπου δρόμοι είναι απροσπέλαστοι.

Ιστορικός χιονιάς

Ο δήμος Λάρισας, χαρακτηρίζει «ιστορικό χιονιά» το φαινόμενο που έχει πλήξει την περιοχή, καθώς έχει σημάνει συναγερμό στις υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης. «Τα εκχιονιστικά δουλεύουν ασταμάτητα μέσα στη πόλη και επιδιώκουμε τις κεντρικές αρτηρίες να τις κρατήσουμε ανοιχτές. Ωστόσο το χιόνι είναι πολύ» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Γιώργος Σούλτης.

Να σημειωθεί πως 30 εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου αλλά και του Στρατού, επιχειρούν όλη μέρα μέσα στη πόλη για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς. Η κίνηση εντός της πόλης γίνεται με δυσκολία ενώ αρκετοί οδηγοί κινούνται με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Τα αστικά λεωφορεία εντός της πόλης κινούνται κανονικά

xionia larisa

Ακυρώθηκαν τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Από το πρωί λόγω της κακοκαιρίας του χιονιά έχουν ακυρωθεί όλα τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ, εκτός από αυτά προς Αμπελώνα και Τύρναβο, λόγω της επικινδυνότητας του δρόμου.

Εγκλωβίστηκαν ηλικιωμένοι στα παράλια του νομού

Την παρέμβαση της πυροσβεστικής χρειάστηκε για να μετακινηθεί ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που διαμένει στην παραλιακή περιοχή της Βελίκας του δήμου Αγιάς σήμερα Τετάρτη, καθώς αντιμετώπισαν δυσκολία στη μετακίνηση από τον χιονιά. Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εσπευσμένα στο σημείο που διέμεναν οι ηλικιωμένοι βρέθηκε όχημα της πυροσβεστικής ώστε να τους μεταφέρει στον στην Αγιά.

Να σημειωθεί πως οι ηλικιωμένοι αναζητούσαν τρόπο να μετακινηθούν, αλλά αδυνατούσαν να βρουν κάποιο μέσο μεταφοράς, καθώς οι δυσκολίες αυτή τη στιγμή στη περιοχή είναι μεγάλες, και η μετακίνηση ακόμα και παραλιακά, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σχεδόν αδύνατη η πρόσβαση σε χωριά του νομού

Παραμένει δύσκολη η κατάσταση στο νομό της Λάρισας από τον χιονιά, καθώς συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η χιονόπτωση, ενώ υπάρχουν περιοχές και κυρίως ορεινά χωριά που η μετάβαση είναι σχεδόν αδύνατη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στο χωριό Σκλήθρο στην περιοχή της Αγιάς Λάρισας, στο οποίο και επιχειρείται με πολλές δυσκολίες το άνοιγμα του δρόμου από εκχιονιστικά μηχανήματα.

Να σημειωθεί πως σε όλο το νομό η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν προλαβαίνουν να απομακρύνουν το χιόνι που πέφτει «Μόλις περνάει το εκχιονιστικό μηχάνημα, ακριβώς μετά από 10 λεπτά το χιόνι καλύπτει όλο το δρόμο. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και το χιόνι είναι ασταμάτητο» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λάρισας, Δημήτρης Παπαδημόπουλος.

Κλειστά και τα καταστήματα λόγω χιονιά στη πόλη της Λάρισας

Η σφοδρότητα της κακοκαιρίας που έχει πλήξει το νομό Λάρισας σήμερα, δημιούργησε δυσκολίες στην καθημερινότητα της αγοράς της Λάρισας, με τους εμπόρους και καταστηματάρχες να ανακοινώνουν πως θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα το απόγευμα της Τετάρτης. «Δεν έχει νόημα να είμαστε ανοιχτοί, το χιόνι είναι παρά πολύ και πήραμε απόφαση ομοφώνως να προτείνουμε να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, Γιώργος Τσιαπλές.

«Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και της πυκνής χιονόπτωσης, που δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις και γενικότερα τη λειτουργία της αγοράς το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας προτείνει τα εμπορικά καταστήματα να παραμείνουν κλειστά σήμερα το απόγευμα» αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου.

«Μάχη» με το χιόνι για να ανοίξουν οι δρόμοι στη Ήπειρο

Μετά από τρίωρη προσωρινή ύφεση του χιονιά στην Ήπειρο άρχισε και πάλι να πέφτει χιόνι στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και όλες τις ορεινές περιοχές.

Τα μηχανήματα των δήμων και της Πολιτικής Προστασίας εργάζονται πυρετωδώς για να ανοίξουν τους δρόμους, γιατί λόγω χαμηλών θερμοκρασιών το χιόνι παγώνει αμέσως. Στους δρόμους βρίσκονται και οχήματα της Πυροσβεστικής, τα οποία συνδράμουν σε περιπτώσεις αποκλεισμένων πολιτών που πρέπει να μετακινηθούν σε νοσοκομεία.

giannena copy

Στην πόλη των Ιωαννίνων ανάλογη χιονόπτωση έχει να σημειωθεί από το 1987.

Πολλά είναι τα προβλήματα που καταγράφονται σε χωριά γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα, όπου, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, οι δρόμοι είναι κλειστοί. Ανάλογη είναι η κατάσταση σε πολλές συνοικίες της πόλης των Ιωαννίνων.

Οι πολίτες εκφράζουν την αγωνία τους, γιατί, όπως λένε, εάν δεν ανοίξουν οι δρόμοι θα επικρατήσει παγετός και θα αποκλειστούν για πολλές ημέρες.

xionia ioannina12

Πυκνή χιονόπτωση στη Μαγνησία

Χιονίζει από το βράδυ σε όλο το νομό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες, αλλά και στην υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου.

Το θερμόμετρο έχει «κολλήσει» στους -4 βαθμούς κι έχει παγώσει το σύστημα ύδρευσης της πόλης ενώ υπάρχουν μεγάλες ζημιές στο υδροδοτικό σύστημα της ΔΕΥΑΜΒ με αποτέλεσμα να μην υδροδοτείται το μεγαλύτερο μέρος του Βόλου.

4015743

Το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 15 εκατοστά στο κέντρο ακόμη και στην παραλία του Βόλου, ενώ στα βόρεια προάστια έχει φθάσει τα 40 εκατοστά. Τα αυτοκίνητα κινούνται δύσκολα και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, παρά το γεγονός ότι εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν τις οδικές αρτηρίες ανοιχτές.

Οχήματα-αλατιέρες και υδροφόρες του δήμου Βόλου ρίχνουν τόνους αλατιού και θαλασσινό νερό στους δρόμους για να λιώσει το χιόνι και να διευκολυνθεί η κίνηση των αυτοκινήτων. Επίσης, έχουν διακοπεί και οι αστικές συγκοινωνίες όχι μόνο προς τα προάστια αλλά και στο κέντρο του Βόλου. Με δυσκολία διεξάγεται και η κίνηση προς τις Α' και Β' ΒΙΠΕ του Βόλου και προς την Λάρισα όπου επιχειρούν πολλά εκχιονιστικά της Περιφέρειας.

Οι δρόμοι προς το Πήλιο, από τον Περιφερειακό και πάνω, είναι ανοιχτοί, αλλά η κίνηση γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Απελπισία σε Αλόννησο, Σκόπελο

Ξεκίνησε η αποκατάσταση του δικτύου του ηλεκτρικού ρεύματος στην Σκόπελο και την Αλόννησο - Αποστέλλονται ενισχύσεις στα δύο νησιά

Επαναηλεκτροδοτούνται σταδιακά από τις 18:30 το απόγευμα τα νησιά της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, μετά από μεγάλο αγώνα των τεχνικών κλιμακίων της ΔΕΗ που έχουν φθάσει στα πληγέντα νησιά των Σποράδων από τις σφοδρές χιονοπτώσεις.

Αφού εντοπίσθηκε η μεγάλη βλάβη στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Γλώσσα Σκοπέλου, η οποία και προκάλεσε χθες το μεσημέρι την διακοπή της ηλεκτροδότησης σε Σκόπελο και Αλόννησο εξ αιτίας της πρωτοφανούς χιονοθύελλας, ενισχυμένα συνεργεία της ΔΕΗ που εστάλησαν από τον Βόλο, κατάφεραν να αποκαταστήσουν εν μέρει την ηλεκτροδότηση των νησιών.

xionia skopelos

Ηλεκτροδοτήθηκαν κατ’ αρχάς η Χώρα Σκοπέλου και το Πατητήρι της Αλοννήσου και πλέον θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε να δοθεί ρεύμα και στις υπόλοιπες περιοχές των δύο νησιών.

Παράλληλα, σήμερα έγιναν προσπάθειες να προσεγγιστούν αποκλεισμένοι στα ορεινά της Αλοννήσου και της Σκοπέλου, που ήταν εγκλωβισμένοι από το Σάββατο.

Στην Σκόπελο ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας κατάφερε να φθάσει σε υποδειχθέν σημείο και απεγκλώβισε δύο άτομα που είχαν αποκλεισθεί στην θέση Πευκιά και τους μετέφερε στην παραλία της Χώρας Σκοπέλου.

Τέλος, μετά από αιτήματα των δημάρχων της Αλοννήσου και της Σκοπέλου, εστάλησαν με το οχηματαγωγό «Πρωτεύς», που εκτελεί έκτακτα δρομολόγια από τον Βόλο για την μεταφορά δυνάμεων, εκχιονιστικά, γκρέιντερ και ερπυστριοφόρα του ελληνικού στρατού.

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά την Πέμπτη

Πολλές είναι οι περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας που ανακοινώνουν ότι θα κρατήσουν τα σχολεία της περιοχής τους κλειστά αύριο Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου λόγω του χιονιά και των χαμηλών θερμοκρασιών προκειμένου να διαφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών.

(Διαβάστε ΕΔΩ την πλήρη λίστα με τα κλειστά σχολεία, η οποία ανανεώνεται συνεχώς)

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

astegoi xionia metro

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, με «κόκκινη» προειδοποίηση (σ.σ που είναι το ύψιστο επίπεδο), βρίσκεται σε ισχύ από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, η ΕΜΥ προειδοποιεί για νέα επιδείνωση του καιρού, με ισχυρές χιονοπτώσεις και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τετάρτη (11/01/2017) και αύριο Πέμπτη (12/01/2017) αναμένονται:

  • α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
  • β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης.
  • γ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.

Την Πέμπτη (12/01/2017) τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός την Πέμπτη από την ΕΜΥ

Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Βροχές και τοπικές καταιγίδες που πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές αναμένεται να σημειωθούν στο ανατολικό Αιγαίο, σύμφωνα με την ΕΜΥ την Πέμπτη (11/1). Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Στα υπόλοιπα τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην Εύβοια, τη Στερεά και την Πελοπόννησο.

Λίγα χιόνια στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά ο οποίος τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στην Αττική με τον καιρό να μετατρέπεται γρήγορα σε γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς κεσίου ενώ στα βόρεια του νομούς θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και το πρωί πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 4 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις η χιονόνερο και γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από -6 έως 4 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στα βόρεια γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Το βράδυ στο Ιόνιο θα στραφούν σε νότιους με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από -1 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της στερεάς και της Πελοποννήσου, τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από -1 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα σταματήσουν.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 4 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 6 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τάσος Αρνιακός: «Καταφθάνει» νέα ψυχρή εισβολή

Τελευταία ημέρα της κακοκαιρίας η σημερινή (11/01/2017), καθώς από αύριο, Πέμπτη (12/01) ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση. Μετά τα χιόνια έρχονται οι βροχές, σύμφωνα με τα όσα είπε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ 1, ο γνωστός μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός.

Μπορεί τα χιόνια από τις επόμενες ημέρες να μας… αποχαιρετούν, ωστόσο, ο Τάσος Αρνιακός έκανε λόγο για νέα ψυχρή εισβολή στη χώρα μας στις 15 με 16 Ιανουαρίου. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε, «είναι πολύ νωρίς ακόμα για να το εκτιμήσουμε».

Δείτε ΕΔΩ βίντεο με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού

Αυτοί οι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονόπτωσης - παγετού

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ – ΠΑΓΕΤΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ AΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Αθηνών, από χ/θ 501+100 (κόμβος Λαχαναγοράς), απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων άνω των (3,5) τόνων.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. ΚΑΒΑΛΑΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων άνω των (3,5) τόνων (λοιπά οχήματα με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων), στις κάτωθι περιοχές:

Ε.Ο. Αμφίπολης – Καβάλας.

Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

Ε.Ο. Καβάλας – Δράμας.

Ε.Ο. Καβάλας – Ξάνθης.

Επ. Ο. Καβάλας - Νέας Περάμου.

Η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων και των λεωφορείων άνω των (3,5) τόνων, πραγματοποιείται μέσω της Εγνατίας Οδού.

Διακοπή κυκλοφορίας, όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Θεσ/νίκης - Καβάλας από τον Α/Κ Ελαιοχωρίου μέχρι τον Α/Κ Κάρυνης μετά από Απόφαση κ. Δ/ντή Δ.Α.Καβάλας. Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω Εγνατίας Οδού.

Δ.Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Σε όλο το Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο και Ε.Ο. Ορμενίου – Αλεξανδρούπολης, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων άνω των (3,5) τόνων (λοιπά οχήματα με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων).

Έξοδος από Συνοριακό Σημείο Κυπρίνου.

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

Διακοπή κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων στους παρακάτω οικισμούς:

1)από τον οικισμό Κέχρο προς τους οικισμούς Άνω Καμπή, Βούρλα, Κάμπο, Κάτω Καμπή, Κερασιά, Μοναστήρι, Τσουκα, Χαράδρα, Χλόη και Σαπκα

2)Άνω και Κάτω Βύρσινη

3)Κοβαλός

4)Μυρτισκή

5) Σμιγάδα

6) Κύμη

7) Κάρδαμος

8)Πατερμά

Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ

Διακοπή κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα στην αγροτική οδό μεταξύ επαρχ. οδού Δράμας – Καλλιφύτου και επαρχ. οδού Δράμας – Σιδηρονερού.

Διακοπή κυκλοφορίας φορτηγών προς αποτροπή ατυχημάτων μστα εξής σημεία:

Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής.

Ε.Ο. Δράμας - Αμφιπόλεως.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Επ. Ο. Χανίων – Κισσού Μαγνησίας, στη διασταύρωση Χ/Κ «Αγριόλευκες», μέχρι τη διασταύρωση με την Επ. Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος).

Αλόννησος. Το νησί έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Έχει διακοπεί η μκυκλοφορία των οχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού.

Δ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ

Επ. Ο. Ελάφου – Σκλήθρου Αγιάς.

Επ. Ο. Αγιοκάμπου – Σκλήθρου.

Επ. Οδός Δήμητρας - Ανατολής

Επ. Ο. Καλλοπεύκης με όρια Ν. Πιερίας, περιοχή Δήμου Τεμπών.

Δ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε φορτηγά άνω των 3,5 τόνων εώς την 11:00 της 12-01-2017.

Ε.Ο. Τρικάλων - Ιωαννίνων από το 28ο έως το 65ο χλμ.

Ε.Ο. Τρικάλων – Γρεβενών από το 1ο έως το 24ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ.Α. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε φορτηγά άνω των 3,5 τόνων από την 07:30 της 11-01-2017, από 166ο έως το 172ο χλμ. (περιοχή Καλογερικού) του Ν.Α.Α.Κ.Τ. Καλαμάτας.

Δ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Από το 1Ο έως και το 9Ο χλμ. Επ. οδός Νεμέας-Κουτσίου-Στιμάγκας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ

Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, από 68ο έως 87ο χλμ., απαγόρευση κυκλοφορίας μόνο των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των (3,5) τόνων (λοιπά οχήματα με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων).

Επ. Ο. Σταυρού - Αγ. Σοφίας.

Επ. Ο. Στενής - Στροπώνων.

Επ. Ο. Αγ. Αθανασίου - Γλυφάδας.

Επ. Ο. Ροβιών - Δρυμώνα.

Ορεινό Επαρχιακό Δίκτυο αρμοδιότητας του Α.Τ. Κύμης.

Ορεινό Επαρχιακό Δίκτυο Δημοτικής Ενότητας Λίμνης.

Δ.Α. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας (7η χ/θ έως 54η χ/θ), στην Ε.Ο. Θερμοπυλών – Άμφισσας (13η χ/θ έως 23η χ/θ), Ε.Ο. Θερμοπυλών – Άμφισσας (13η χ/θ έως 23η χ/θ), στη Ε.Ο. Λαμίας - Καρπενησίου (20ο έως 65ο χλμ),στις Επ.Ο. Αταλάντης–Κυρτώνης, Μεγαπλατάνου-Γουλεμίου, Καλαποδίου–Ζελίου και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας των Α.Τ. Μακρακώμης, Σπερχειάδας, Υπάτης, Δομοκού, Στυλίδας, Αμφίκλειας και Λαμίας, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών αυτ/των μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Από ώρα 09:00 απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων (φορτηγών και λεωφορείων) εντός ορίων του δήμου Λαμιέων.

Δ.Α. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Π.Α.Θ.Ε. από 67,5Ο έως και το 121,5ο χλμ. (ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη), απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών αυτ/των μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Δ.Α. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Ε.Ο. Καρπενησίου- Φουρνά- Καρδίτσας στο 12ο χλμ (θέση "Βράχος")

Ε.Ο. Καρπενησίου- Φουρνά- Καρδίτσας στο 43ο χλμ (θέση "Ζαχαράκι")

Στο Εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών αυτ/των μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Δ.Α. ΦΩΚΙΔΑΣ

Από 23ο έως 57ο χλμ. Θερμοπυλών - Άμφισσας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών αυτ/των μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΧΑΙΑΣ

Διαδημοτική Οδός Τ.Κ. Περιστέρας – Χ/Κ Καλαβρύτων.

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας του Τ.Τ Ναυπάκτου από Δ.Ε Πυλλήνης και Δ.Ε Πλατάνου από Παλαιόπυργο και πάνω προς Ελευθεριανή – Πλάτανο – Αράχωβα - Ψηλό Σταυρό – Κλέπα – λιβαδάκι και Δ.Ε. Αποδοτίας απο Λιμνήτσα και πάνω προς Ασπρία - Άνω Χώρα - Αμπελακιώτισσα - Κρυονερία- Γρηγόρι - Ελατόβρυση – Γραμμένη Οξιά – Λεύκα - Μανδρινή είναι κλειστό λόγο πυκνής χιονόπτωσης.

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Διακοπή κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Καλλιθέας - Προύσσου από 12 χλμ. (τ.κ. Λαμπιρίου) έως 18 χλμ. Θέση Αραποκέφαλα (όρια νομού αιτ/νιας).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ

Οδικό δίκτυο Τ.Κ. Κερασιάς – Χ/Κ «Βόρρας».

Δ.Α. ΠΙΕΡΙΑΣ

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων άνω των (3,5) τόνων στο τμήμα της πάθε από χ/θ 474 (α/κ Κλειδίου) έως χ/θ 393,300 (διόδια Πυργετού Λαρίσης).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δ.Α. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Επ. Ο. Καρτερίου – Πέρδικας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Δ.Α. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Επ. Ο. Αργοστολίου - Διβαράτων (μέσω Φάλαρης).

Επ. Ο. Διβαράτων - Ερίσου (μέσω Καλόν όρος).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δ.Α. ΛΕΣΒΟΥ

Ε.Ο. Καππής – Συκαμιάς.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΗΤΗΣ

Δ.Α. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Επ. Ο. Σπήλιου – Γερακαρίου.

Επ. Ο. Ανωγείων – Νίδας.

ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Επαρχιακά Δίκτυα Φερών, Τυχερού και Σουφλίου.

Δημοτικά Διαμερίσματα Αισύμης, Νίψας, Αμφιτρήτης της Δημοτικής ενότητας Αλεξ/πολης και στην Δημοτική ενότητα Τραϊανούπολης (Άνθεια-Λουτρά).

Δ.Α. ΞΑΝΘΗΣ

Ε.Ο. Ξάνθης – Σταυρούπολης Δράμας, από 4ο χλμ. και σε όλο το Επαρχιακό Δίκτυο πρώην Δήμου Σταυρούπολης.

Ε.Ο. Ξάνθης – Εχίνου, από 4ο χλμ. και κατά μήκος της Ε.Ο. Ξάνθης – Μ.Σ. Αγ. Κωνσταντίνου.

Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του Δήμου Μύκης.

Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ

Σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο.

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

Εγνατία οδό από κόμβο Μέστης προς Αλεξ/πολη και αντίστροφα.

Από το 1ο χλμ. Ν. Σάντας - Κέχρου και Ν. Σάντας - Σάπκας (Δέρειου).

Επ.Ο. Οργάμη-Δρανιά

Επ.Ο. Ραγάδα-Εσοχή

Δ.Α. ΚΑΒΑΛΑΣ

Σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο.

Δ.Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΠΙΕΡΙΑΣ

Επ. Ο. Κατερίνης - Ελασσόνα, από 23ο έως 42ο χλμ. (όρια με Νομό Λάρισας).

Επ. Ο. Κατερίνης – Ελατοχωρίου, από 13ο χλμ., έως Χ/ Κ. Ελατοχωρίου.

Επ. Ο. Αιγινίου – Κολίνδρου.

Επ. Ο. Μοσχοποτάμου – Ελατοχωρίου.

Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ

Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Έδεσσας από 39ο έως και το 118ο χλμ. (Σχεδόν όλο το Εθνικό δίκτυο του νομού)

Σε όλο το Επαρχιακό και Δημοτικό οδικό δίκτυο Π.Ε. Πέλλας (δήμοι Αλμωπίας, Πέλλας, Έδεσσας και Σκύδρας).

Δ.Α. ΗΜΑΘΙΑΣ

Παλαιά Ε. Ο. Θεσσαλονίκης-Βέροιας-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από76,5ο έως 98ο χλμ., (όρια με Ν. Κοζάνης).

Ε. Ο. Βέροιας – Σελίου, από 4,5ο έως 26ο χλμ. (Χ/Κ Σελίου).

Επ. Ο. Βέροιας – Δασκίου, από 2ο έως 43ο χλμ.

Επ. Ο. Βέροιας – Κωστοχωρίου, από 2ο έως 19ο χλμ.

Ε.Ο. Νάουσας - Σελίου από 3ο έως 17ο χλμ.

Ε.Ο. Νάουσας - 3-5 Πηγάδια από 3ο έως 17ο χλμ.

Ε.Ο. Νάουσας – Ροδοχωρίου, από 3ο έως 14ο χλμ.

Δ.Α. ΚΙΛΚΙΣ

Σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο.

Δ.Α.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Σε όλο το Εθνικό, Επαρχιακό, εντός δημοτικών διαμερισμάτων και λοιπό δίκτυο.

Σε όλο το Οδικό Δίκτυο του Αγίου Όρους.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο.

Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η κίνηση των οχημάτων σε ολόκληρο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται αποκλειστικά με αντιολισθητικές αλυσίδες, συμπεριλαμβανομένου του κάθετου άξονα Εγνατίας οδού Σιάτιστας -Κρυσταλλοπηγής.

Δ.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ

Σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο, πλην της Εγνατίας Οδού και του κάθετου άξονα Α-29, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Δ.Α. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή ελαστικά ειδικού τύπου σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Σε ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του Ν. Τρικάλων

Δ.Α. Καρδίτσας

Σε ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του Ν. Καρδίτσας

Δ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ

Ν.Ε.Ο. Λάρισας Κοζάνης Από το 3ο έως το 70ο χλμ. (όριά μας με Νομό Κοζάνης).

Ε.Ο. Λάρισας - Φαρσάλων Από το 4ο χλμ. έως το 45ο χλμ.

Ε.Ο. Ελασσόνας – Γρεβενών από το 1ο έως το 31ο χλμ

Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας από το 40ο έως το 62ο χλμ

Ε.Ο. Λάρισας - Τρικάλων 2Ο έως το 19Ο χλμ. της (όριά μας με Νομό Τρικάλων).

Π.Ε.Ο. Βόλου – Μικροθηβών – Φαρσάλων από το 40ο έως το 64ο χλμ.

Π.Ε.Ο. Λάρισας – Ελασσόνας, από 21ο χλμ.

Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου από το 5ο έως το 34ο χλμ. (όριά μας με Νομό Μαγνησίας).

Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης από το 344Ο έως το 365ο χλμ.

Π.Ε.Ο. Λαμίας - Λάρισας Από το 52ο έως 78ο χλμ.

Επ. Ο. Λάρισας - Καρδίτσας από το 3ο έως το 23ο χλμ (όριά μας με Νομό Καρδίτσας).

Λοιπό οδικό δίκτυο του Δήμου Λαρισαίων

Σε όλο το Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του Δήμου Ελασσόνας, Αγιάς, Τεμπών, Φαρσάλων και Τυρνάβου

Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Π.Α.Θ.Ε από το 259ο έως το 319ο χλμ.

Ε.Ο. Βόλου-Ζαγοράς (Άνω κλάδος) από 2ο (Αηδονοφωλιές) έως 51ο χλμ.( Ζαγορά).

Επ.Ο. Βόλου - Ζαγοράς (Κάτω κλάδος), από 20ο (διασταύρωση Μηλέων) έως 55ο χλμ (Τσαγκαράδα).

Επ. Ο. Βόλου – Φαρσάλων, από 13ο (οικισμός Χρυσής Ακτής Παναγιάς) έως 40ο χλμ. (όρια με Νομό Λάρισας).

Λοιπό Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο.

Σκόπελος: Σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού.

Σκιάθος: Σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΧΑΪΑΣ

Ε.Ο. Αιγίου – Καλαβρύτων, μέσω Πτέρης.

Ε.Ο Άγιου Βασιλείου - Πιτίτσας.

Ε.Ο. Καλαβρύτων – Πατρών (Καταρράκτης μέχρι Κομπηγάδι.)

Ε.Ο. Πούντας-Καλαβρύτων.

Ε.Ο. Αιγείρας – Αμπελοκήπων, από 3ο χλμ.

Ε.Ο. Αιγείρας – Περιθωρίου, από 3ο χλμ.

Ε.Ο. Ακράτας – Ζαρούχλας, από 8ο χλμ. της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών.

Ε. Ο. Πατρών – Καλαβρύτων, από Δ.Δ. Καταρράκτη έως Δ.Δ. Κομπηγάδη.

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Θέρμου – Καλλιθέας.

Θέρμου – Δρυμώνα.

Θέρμου – Ανάληψης.

Θέρμου - Διασελλάκι.

Επ. Ο. Σαμάρι – Κατούνα.

Επ. Ο. Αετού – Μπαμπίνη.

Επ. Ο. Φυτειών – Μπαμπίνης.

Επ. Ο. Κατούνας -Τρύφου –Λουτρακίου.

Επ. Ο. Κατούνας – Κομπωτής.

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σε όλο το Ορεινό Επαρχιακό Δίκτυο Ναυπακτίας.

Δ.Α. ΗΛΕΙΑΣ

Ε.Ο. Ανδρίτσαινας-Επικούρειου Απόλλωνα.

Δ.Δ. Ανδρίτσαινας - Λυνισταίνας- Κουφόπουλο- Δραγώγι -Φανάρι-Αμυγδαλιές-Μυρώνια, του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Δ.Δ. Σκληρός-Νέδα - Άγιος Σώστης - Αμπελιώνα-Πέτρα, του Δήμου Οιχαλίας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου (20η χ/θ έως 65η χ/θ).

Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας (7η χ/θ έως 54η χ/θ).

Ε.Ο. Θερμοπυλών – Άμφισσας (13η χ/θ έως 23η χ/θ).

Επαρχιακές οδούς Καλαποδίου – Ζελίου και Κυπαρισσίου – Κυρτώνης (αρμοδιότητας Α.Τ. Αταλάντης).

Επαρχιακό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας των Α.Τ. Μακρακώμης, Σπερχειάδας, Υπάτης και Δομοκού.

Δ.Α. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε ολόκληρο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Δ.Α. ΦΩΚΙΔΑΣ

Ε. Ο. Θερμοπυλών – Άμφισσας από 23ο έως το 507ο χλμ.

Επ.Ο. Ιτέας Διστόμου από 1ο έως 25ο χλμ.

Π.Ε.Ο. Αντιρρίου - Λιδορικίου

Επ.Ο. Γραβιάς – Καλοσκοπής – Πύρας - Μαυρολιθαρίου - Καστριώτισσας,

Επ.Ο. Καλοσκοπής – Πανουργιά - Στρόμης,

Επ.Ο. Γραβιάς – Καστελλίων – Οινοχωρίου,

Επ.Ο. Γραβιάς - Βάργιανης,

Επ.Ο. Άνω Πολύδροσου - Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού,

Επ.Ο. Επτάλοφου - Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού,

Επ.Ο. Λιδωρικίου – Πενταγιούς – Αρτοτίνας,

Επ.Ο. Λιδωρικίου – Συκιάς – Αθανασίου Διάκου,

Επ.Ο. Λιδωρικίου – Άμφισσας – Ερατεινή - Βουνιχώρα,

Επ.Ο. Λιδωρικίου – Δωρικού – Λεύκας – Κροκυλείου – Περιβολίου

Επ.Ο. Ευπαλίου – Τρικόρφου – Δροσάτου – Φιλοθέης – Τειχίου – Παλαιοξαρίου – Ποτιδανειάς – Επ.Ο. Περιθιώτισσας - Στυλιάς,

Δ.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ

Ε. Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού- Αγιόκαμπου, από 68ο έως 87ο χλμ.

Ε. Ο. Αγιόκαμπου – Αιδηψού, από 136ο έως 143ο χλμ.

Επ. Ο. Πισσώνα – Στενής.

Επ. Ο. Γυμνού – Σέττας.

Επ. Ο. Ερέτριας – Θεολόγου.

Επ. Ο. Παγώντα – Μαρκατών.

Επ. Ο. Προκοπίου – Σαρακήνικου.

Επ. Ο. Κηρίνθου – Φαράκλας.

Επ. Ο. Ιστιαίας – Ροβιών από 6ο χλμ.

Επ. Ο. Λεπούρων – Καρύστου, από 44ο έως 65ο χλμ .

Επ. Ο. Ν. Στύρων – Αλμυροποτάμου.

Παραλίας Κύμης – Κύμη.

Ορεινό και Επαρχιακό Δίκτυο των περιοχών δικαιοδοσίας των Α.Τ. Μαντουδίου - Αγίας Άννας, Ιστιαίας – Αιδηψού.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δ.Α. ΑΡΤΑΣ

Ε.Ο. Άρτας-Τρικάλων (Πέτα-Σκαρπάρη).

Επ. Οδός Δίκτυο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Επ. Οδός Δίκτυο του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Επ. Οδός Δίκτυο Έλατου Κορφοβουνίου-Δαφνωτή του Δήμου Αρταίων.

Δ.Α. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Ιωαννίνων.

Δ.Α. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Επ. Οδός Φιλιππιάδας - Πέντε Πηγαδιών (από διασταύρωση Αμμότοπου έως Πέντε Πηγάδια).

Επ. Οδός από διασταύρωση Στεφάνης έως δημοτικό διαμέρισμα Θεσπρωτικού.

Θεσπρωτικό έως Πολυστάφυλο.

Θεσπρωτικό έως Μελιανά.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ.Α. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ε. Ο. Τρίπολης – Λεβιδίου- Νεμέας από το 45ο έως το 54ο χλμ.

Καθώς και σε όλο το λοιπό ορεινό Επαρχιακό δίκτυο Μαινάλου, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας..

Δ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Επ. Ο. Κιάτου - Γκούρας, από 50ο χλμ.

Επ. Ο. Γκούρας –Λυκουριάς, από 1ο έως 18ο χλμ.

Επ. Ο. Γκούρας – Κιάτου, από 1ο έως 17ο χλμ.

Επ. Ο. Γκούρας – Δερβενίου, από 1ο έως 18ο χλμ.

Επ. Ο. Νεμέας – Κουτσίου-Στιμάγκας, από 1ο έως 9ο χλμ.

Δ.Α. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ε.Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης, από 26ο έως 41ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Δ.Α. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Μεγάλο μέρος του Ορεινού Επαρχιακού Οδικού Δικτύου.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δ.Α. ΛΕΣΒΟΥ

Οδικό Δίκτυο Πλωμαρίου.

Δ.Α. ΣΑΜΟΥ

Ε.Ο Αγίου Κηρύκου – Ευδήλου, από όρος «Αθέρα» προς ανεμογεννήτριες.

Ε.Ο. Αγίου Κηρύκου – Κοσσοικία, από χωριό Πλαγιά.

Στην ευρύτερη περιοχή Ροχών, από το χωριό Χρίστο Ραχών.

Δ.Α. ΧΙΟΥ

Ε.Ο Χίου – Βολισσού.

Ε.Ο. Χίου – Αυγώνυμων.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΗΤΗΣ

Δ.Α. ΧΑΝΙΩΝ

Επ. Ο. Θέση «Φώκια» - Ομαλός

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ

Έχουν αποκλεισθεί έξι (6) χωριά, ήτοι: Στρόπωνες και Γλυφάδα του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων, Μακρυχώρι, Μανίκια, Βίταλα και Ανδρωνιάνοι του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, ενώ η Δημοτική Ενότητα Κύμης, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΟΡΘΜΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. ΚΑΒΑΛΑΣ

Διακοπή συγκοινωνίας, στην πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΩΝ

Λόγω χιονόπτωσης διακοπή πτήσεων στον αερολιμένα Καβαλάς.

Ανοικτοί έως την Παρασκευή σταθμοί του Μετρό

Καθώς η πρόγνωση της ΕΜΥ μιλά για επιδείνωση του καιρού, αποφασίστηκε ότι οι σταθμοί του Μετρό σε Ομόνοια, Μοναστηράκι, Μεταξουργείο θα παραμείνουν ανοικτοί για την φιλοξενία αστέγων όλο το 24ωρο, έως και το βράδυ της Παρασκευής 13 Ιανουαρίου.

Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, θα εκτιμηθεί και εάν χρειαστεί, θα υπάρξει και νέα παράταση του μέτρου.




Σχετικές ειδήσεις