ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξης Μάρδας: Πώς «έφυγε» ο Έλληνας γκουρού των Beatles

Αλέξης Μάρδας: Πώς «έφυγε» ο Έλληνας γκουρού των Beatles

Ο Αλέξης Μάρδας «έφυγε» μόνος του μέσα σε ένα διαμέρισμα του Κολωνακίου και πιθανόν ο θάνατός του να μην γινόταν γνωστός το βράδυ της Παρασκευής, αν δεν τον αναζητούσε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του, ο οποίος είχε μέρες να τον δει.

Η λαμπερή ζωή του «Magic Alex» δίπλα στα διάσημα σκαθάρια – «Έσβησε» μόνος μέσα στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι

Η είδηση του θανάτου του Αλέξη Μάρδα σκόρπισε τη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, αφού ο "Magic Alex" ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, αν και τα τελευταία χρόνια είχε τραβηχτεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr η κηδεία του Αλέξη Μάρδα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 17/1/2017 στις 11.00 π.μ στο κοιμητήριο του Παπάγου.

magic alex 0 1484339850

Ο θάνατος του 75χρονου Αλέξη Μάρδα θα πρέπει να επήλθε μερικές μέρες νωρίτερα. Ο θυρωρός της πολυκατοικίας στο Κολωνάκι, όπου διέμενε ο μάνατζερ, ειδοποίησε την Παρασκευή τους οικείους του ότι κάτι ανησυχητικό συμβαίνει, καθώς είχε μέρες να τον δει. Μέλη της οικογένειάς του παρουσία δικηγόρου και αστυνομικών άνοιξαν το διαμέρισμα και τον βρήκαν νεκρό στο κρεβάτι του. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν υπάρχουν ενδείξεις παραβίασης ή εμφανή στοιχεία εγκληματικής ενέργειας.

Η νεκροψία θα δώσει όλες τις απαντήσεις, ωστόσο όλα δείχνουν πως τα αίτια του θανάτου του ήταν παθολογικά, καθώς τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

mar4130117

Ποιος ήταν ο μυστηριώδης Magic Alex

Ο γεννημένος τον Μάιο του 1942, Αλέξης Μάρδας ήταν περισσότερο γνωστός ως Magic Alex, ψευδώνυμο που του δόθηκε από τους Beatles, όταν συνεργάστηκε μαζί τους από το 1965 έως το 1969.

Μετακόμισε στην Αγγλία το 1965, εκθέτοντας τα έργα του υπό τον τίτλο Kinetic Light Sculptures στην γκαλερί Indica. Ο Τζον Λένον εντυπωσιάστηκε από το Nothing Box, ένα μικρό πλαστικό κουτί με φώτα που αναβόσβηναν, κάτι που του άνοιξε τον δρόμο για να αναλάβει τον σχεδιασμό των νέων στούντιο της Apple, της δισκογραφικής εταιρίας που ίδρυσε το θρυλικό συγκρότημα το 1968.

Ο Αλέξης Μάρδας ακολούθησε τους Beatles και στο περιβόητο ταξίδι τους στην Ινδία ενώ όταν τα μέλη του συγκροτήματος, με προεξάρχοντα τον Λένον, εξέφρασαν την επιθυμία να αγοράσουν ένα ελληνικό νησί, ο Μάρδας είχε υποσχεθεί να τους βοηθήσει να βρουν το κατάλληλο. Τελικά, όπως είναι γνωστό, η προσπάθεια αυτή δεν ευδοκίμησε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λένον ήταν κουμπάρος στο πρώτο γάμο του Μάρδα, το 1968 με την Ευφροσύνη Δοξιάδη, που πραγματοποιήθηκε σε ελληνική ορθόδοξη εκκλησία στο Λονδίνο.

Τη δεκαετία του 1970, ο Μάρδας ασχολήθηκε με τον κλάδο της αντιτρομοκρατίας, στήνοντας εταιρίες που προσέφεραν αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα, συσκευές υποκλοπών και εξοπλισμό ασφαλείας σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, όπως βασιλείς και διάφορους άλλους VIPs. Μεταξύ των πελατών του, ήταν και ο βασιλιάς Χουσεΐν της Ιορδανίας, ο οποίος αγόρασε αρκετά οχήματα, που είχε εξοπλίσει ο Μάρδας.

Ο γάμος του με την Τάνια Τρύπη

Το 1993 παντρεύτηκε με την ηθοποιό Τάνια Τρύπη με την οποία είχε αποκτήσει μια κόρη, την 23 ετών -σήμερα- Μαρίνα.

Δείτε βίντεο από το γάμο που έγινε talk of the town

Σχετικές ειδήσεις