ΕΛΛΑΔΑ

Άγγελος Συρίγος: Το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να είναι άβατο

Άγγελος Συρίγος: Το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να είναι άβατο

Στο δελτίο ειδήσεων του Ant1 μίλησε το βράδυ της Πέμπτης (16/2/2017) ο πανεπιστημιακός Άγγελος Συρίγος, μία ημέρα μετά τον ξυλοδαρμό που υπέστη από τρία άτομα στον προαύλιο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο καθηγητής στην συνέντευξη του ανέφερε πως «το Πανεπιστήμιο πρέπει εμείς να το προστατεύσουμε. Είναι χώρος διακίνησης ιδεών. Όταν εγώ θα φοβάμαι να κάνω ένα σχόλιο- μην γράφεις στον τοίχο, είπα- τότε υπάρχει πρόβλημα»…

Ο καθηγητής περιέγραψε την επίθεση που δέχθηκε, αφορμή για την οποία ήταν μία παρατήρηση.

Ο κ. Συρίγος επανέλαβε την καταγγελία του ότι η Αστυνομία έφθασε στο Πάντειο μετά από μία ώρα και ένα τέταρτο. «Δεν μπορεί να είναι άβατο το Πανεπιστήμιο. Δεν μπορεί να περιμένουν οι αστυνομικοί να φθάσουν είκοσι για να παρέμβουν. 'Οταν γίνονται εγκληματικές πράξεις η αστυνομία πρέπει να μπαίνει», είπε.

Τέλος σημειώνεται ότι η αστυνομία έχει συλλάβει έναν 25χρονο φοιτητή Ψυχολογίας τον οποίο αναγνώρισε ως εκ των δραστών της επίθεσης σε βάρος του ο κ. Συρίγος. Ο φοιτητής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων:

Σχετικές ειδήσεις