ΕΛΛΑΔΑ

ΕΦΕΤ: Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά ενόψει Πάσχα

ΕΦΕΤ: Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά ενόψει Πάσχα

Τους ελέγχους που διενεργεί στην αγορά των τροφίμων κατά την περίοδο του Πάσχα εντατικοποιεί ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ανταποκρινόμενος στο ρόλο του να προστατεύει την υγεία των καταναλωτών από διατροφικούς κινδύνους καθώς και τα συμφέροντά τους από πρακτικές υπονόμευσης.

Προς την κατεύθυνση αυτή, μετά από συσκέψεις και με άλλες αρμόδιες αρχές, τόσο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και των Περιφερειών και των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, προωθεί τον συντονισμό των δράσεων με στόχο την επαρκή κάλυψη της αγοράς και τη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας των ελέγχων.

Οι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες τις ημέρες του Πάσχα οδηγούν τους καταναλωτές σε αγορά και κατανάλωση συγκεκριμένων κατηγοριών τροφίμων. Η σωστή επιλογή τους και η προσεκτική διαχείριση στο σπίτι (μαγείρεμα, συντήρηση) βοηθούν στη διατήρηση των πλεονεκτημάτων της παραδοσιακής μας διατροφής, καθώς και στην αποφυγή των αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία και στα οικονομικά συμφέροντα του καταναλωτή.

Για το λόγο αυτό και με γνώμονα την πληρέστερη ενημέρωση και προστασία του καταναλωτικού κοινού, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει τους πολίτες - καταναλωτές με χρήσιμες συμβουλές και βασικές οδηγίες για τις αγορές που θα πραγματοποιήσουν ενόψει των εορτών.

Σχετικές ειδήσεις