ΕΛΛΑΔΑ

«Βόμβα» από το Ελεγκτικό Συνέδριο: Τέλος η παράταση και η μονιμοποίηση συμβασιούχων!

«Βόμβα» από το Ελεγκτικό Συνέδριο: Τέλος η παράταση και η μονιμοποίηση συμβασιούχων!

Ανατροπή στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για μονιμοποίηση συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες – Σύμφωνα με το σκεπτικό δεν μπορούν καν να πληρωθούν όσοι παρείχαν έργο με παράταση των συμβάσεών τους

Αντισυνταγματική έκρινε την παράταση των συμβάσεων και τις μονιμοποιήσεις υπαλλήλων των ΟΤΑ η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Με τη γνωμοδότηση αυτή, το Ελεγκτικό Συνέδριο ανατρέπει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που προσανατολιζόταν στη μονιμοποίηση της συγκεκριμένης κατηγορίας συμβασιούχων (σε δήμους και κοινότητες), οι οποίοι είχαν προσληφθεί το 2015 με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, γνωμοδότησε ότι δεν μπορούν να πληρωθούν οι συμβασιούχοι που παρείχαν έργο με παράταση των συμβάσεων τους.

Το σκεπτικό είναι ότι οι μονιμοποιήσεις και οι παρατάσεις αυτών των συμβάσεων απαγορεύονται από το Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολιζόταν στη μονιμοποίηση μεγάλου μέρους των συμβασιούχων των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής» στις 23 Απριλίου 2017, η κυβέρνηση και ειδικότερα τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προτίθεντο να δώσουν διακομματικό άρωμα στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία εξασφαλίζοντας τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στον τρόπο πρόσληψης και στον προσδιορισμό των κριτηρίων των συμβασιούχων που θα αποκτήσουν νέα σχέση εργασίας με το Δημόσιο.

Εφόσον διασφαλιζόταν η συναίνεση, η κυβέρνηση πιθανά θα ανέθετε στο ΑΣΕΠ την πιστοποίηση των συμβασιούχων, η σύμβαση των οποίων θα μετατραπεί σε αορίστου χρόνου.

Σχετικές ειδήσεις