ΕΛΛΑΔΑ

Και ξαφνικά «χάθηκε» η Ακρόπολη! Τι συνέβη μέρα – μεσημέρι στην Αθήνα; (pics)

Και ξαφνικά «χάθηκε» η Ακρόπολη! Τι συνέβη μέρα – μεσημέρι στην Αθήνα; (pics)

Δείτε τις φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του Διαδικτύου!

Ζέστη, υγρασία και σκόνη από την Αφρική έχουν κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική στην Αθήνα!

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από τη… σκονισμένη Αθήνα.

Ευκαιρία να αποδράσετε σε κάποια παραλία. Καθώς αύριο, Κυριακή (14/05/2017), ο υδράργυρος αναμένεται να σημειώσει άνοδο.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σποραδικές βροχές ή καταιγίδες προβλέπονται το μεσημέρι και το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά και τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και νωρίς το πρωί στο Σαρωνικό τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5, πρόσκαιρα νωρίς το πρωί και το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ νωρίς το πρωί και το βράδυ. Η θερμοκρασία από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 ως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικό 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αρχικά ο καιρός αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.