ΕΛΛΑΔΑ

Αναλγησία: Καταργείται το ειδικό επίδομα του ΟΑΕΔ για ανέργους έως 29 ετών

Αναλγησία: Καταργείται το ειδικό επίδομα του ΟΑΕΔ για ανέργους έως 29 ετών

Άμεσα υλοποιήθηκε η δέσμευση του νέου μνημονίου, που ψηφίστηκε στις 18 Μαΐου, για περικοπή κοινωνικών επιδομάτων.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Της Παρασκευής Βονάτσου

Παρά το γεγονός ότι η ανεργία στους νέους «καλπάζει», η κυβέρνηση κόβει το ειδικό επίδομα που έδινε ο ΟΑΕΔ και αφορούσε σε ανέργους νέους, οι οποίοι είχαν αποφοιτήσει από Δημόσιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας.

Έτσι δίνεται η... χαριστική βολή στους νέους, οι οποίοι και είναι αποκλεισμένοι από την αγορά εργασίας λόγω της ύφεσης και της έλλειψης σε θέσεις εργασίας και πλέον δεν θα έχουν και κανενός είδους αρωγή από το κράτος.

Είναι άξιον απορίας με ποιο τρόπο, η κυβέρνηση θα βάλει «φρένο» στο brain drain, στη φυγή δηλαδή νέων με προσόντα στο εξωτερικό, κάτι το οποίο διακηρύττουν οι υπουργοί της κυβέρνησης, όταν αφενός δεν δίνεται καμία εργασιακή προοπτική στις νεότερες ηλικίες, αφετέρου περικόπτεται και αυτό το μικρό βοήθημα.

Μάλιστα, η απόφαση αυτή γίνεται γνωστή μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Eurostat βάσει των οποίων επιβεβαιώνεται ότι η Ελλάδα έχει αρνητική πρωτιά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στην ανεργία των νέων, με ποσοστό 47,9%.

Τη χαμηλότερη ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών έχει η Γερμανία, με ποσοστό 6,8%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες Τετάρτη 31 Μαΐου η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, η ανεργία στη χώρα μας βρίσκεται στο 23,2%. Ακολουθεί η Ισπανία με 17,8%.

Σχετικές ειδήσεις