ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: Οργή από κατοίκους που απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους για το θάνατο του Μάριου

Μενίδι: Οργή από κατοίκους που απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους για το θάνατο του Μάριου

Ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων στοΜενίδιγια τον άδικο χαμό του11χρονου Μάριου ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του δράστη αλλά και του όπλου που «έκοψε» το νήμα της ζωής του άτυχου παιδιού, συνεχίζονται.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει η Ασφάλεια τις έρευνες στο Μενίδι και ειδικότερα στον οικισμό Αυλίζα καθώς αναζητά το όπλο από το οποίο έφυγε η σφαίρα που τραυμάτισε θανάσιμα το άτυχο παιδί, το βράδυ της 8ης Μαΐου, κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής στο Μενίδι.

Εν τω μεταξύ, σήμερα στις 11 το πρωί, έπεσε η αυλαία της τραγωδίας, με την κηδεία του 11χρονου μαθητή, η οποία έγινε μέσα σε βαρύ πένθος και οργή, στο νεκροταφείο Μενιδίου.

Δείτε εδώ το τελευταίο «αντίο» στον Μάριο

Μετά την κηδεία, δάσκαλοι και γονείς του σχολείου συγκεντρώθηκαν έξω από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών όπου είχε σημειωθεί η τραγωδία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση στη gallery του Newsbomb.gr

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, επιτέθηκαν φραστικά στο Δήμαρχο της περιοχής ενώ απείλησαν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

Ομολόγησε ότι πυροβόλησε

Ένας 23χρονος Ρομά, ο οποίος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου (10/06), ομολόγησε ότι πυροβόλησε - με καραμπίνα όμως - το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Διαβάστε τι ομολόγησε ο 23χρονος ΕΔΩ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το οποίο επικαλείται επιτελείς της Ασφάλειας Αττικής, το όπλο είναι καθοριστικό για τον εντοπισμό του δράστη, καθώς είναι απαραίτητο στην βαλλιστική έρευνα που γίνεται στη βολίδα που αφαιρέθηκε από το κεφάλι του παιδιού και τη σύγκριση με τους κάλυκες που βρέθηκαν σε οικόπεδο του οικισμού, στην ευρύτερη περιοχή του σχολείου, όπου συνέβη η τραγωδία.

Στο οικόπεδο αυτό βρέθηκαν χτες το βράδυ συνολικά 18 κάλυκες πυροβόλου όπλου.

menidi11

Από τους κάλυκες αυτούς οι εννέα, είναι διαμετρήματος 9 χιλιοστών και εξετάζεται η εκδοχή να προέρχονται απο το ίδιο πιστόλι που ρίχτηκε και η μοιραία σφαίρα το βράδυ της Πέμπτης, αλλά αυτό δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί χωρίς το όπλο.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατα Ζωής, που έχει αναλάβει την υπόθεση, εξετάζουν το ενδεχόμενο η υπόθεση να σχετίζεται με ένα γλέντι, το οποίο ελάμβανε χώρα σε σπίτι γνωστού Ρομά στην περιοχή όπου γινόταν ταυτόχρονα με την εκδήλωση στο δημοτικό σχολείο και είναι περίπου 500 μέτρα μακριά.

Το γλέντι είχε στηθεί καθώς δύο γυναίκες της οικογένειας, που είχαν συλληφθεί τις προηγούμενες μέρες για υπόθεση σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών, δεν προφυλακίστηκαν και αφέθηκαν προχτές ελεύθερες απο τον εισαγγελέα.

Οι κάλυκες βρέθηκαν κατά την την έρευνα σε οικόπεδο περίπου 80 μέτρα από το σπίτι, αλλά δεν υπάρχουν μαρτυρίες οτι ρίχτηκαν πυροβολισμοί εκεί που γινόταν το γλέντι, ούτε έχει βρεθεί κάτι που να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, μέχρι στιγμής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την υπόθεση ΕΔΩ

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, πάντως, με αφορμή το συγκεκριμένο γλέντι, αναφέρουν ότι στην περιοχή είναι πολλά τα άτομα που συλλαμβάνονται κάθε τόσο, κυρίως για ναρκωτικά, αλλά και άλλες εγκληματικές πράξεις, αλλά σε λίγο καιρό αφήνονται ελεύθερα και συνεχίζουν την εγκληματική δραστηριότητα τους.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών για τον θανάσιμο τραυματισμό του μαθητή, έχουν ήδη συλληφθεί έξι άτομα ενώ έχουν γίνει 34 προσαγωγές και 22 έρευνες σε σπίτια.

Σχετικές ειδήσεις