ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος μαθητή στο Μενίδι: Σπαραγμός στην κηδεία του 11χρονου Μάριου

Θάνατος μαθητή στο Μενίδι: Σπαραγμός στην κηδεία του 11χρονου Μάριου

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκεο 11χρονος που έχασε τη ζωή του απόαδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια σχολικής εορτής την Πέμπτη (08/06)-Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό του «πιστολέρο» - Το έσκασαν οι σεσημασμένοι από τον καταυλισμό Ρομά στην Αυλίζα

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ - Επιμέλεια: Νεφέλη Σκαρλίδου

Σε σοκ εξακολουθεί να βρίσκεται το πανελλήνιο από τον τραγικό θάνατο του άτυχου 11χρονου, την ώρα που διασκέδαζε με τους φίλους του στο προαύλιο του δημοτικό σχολείου, όπου φοιτούσε. Μία αδέσποτη σφαίρα από κάποιο «γλέντι» σε κοντινό σπίτι Ρομά – όπως εικάζουν οι Αρχές- καρφώθηκε στο κεφαλάκι του άτυχου Μάριου, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να χάσει τη ζωή του.

Στις 11 το πρωί του Σαββάτου, συγγενείς, συμμαθητές και κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν στην Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μενίδι για να αποχαιρετήσουν τον μικρό τους άγγελο που δεν πρόλαβε να μεγαλώσει.

kideia

Το κλίμα κατά την εξόδιο ακολουθία ήταν βαρύ... πρόσωπα βουβά, γεμάτα πόνο και στα χείλη όλων ένα «γιατί».

IMG 0752 1

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του «πιστολέρο» που στέρησε τη ζωή του μικρού Μάριου.

«Με του που έμαθαν οι σεσημασμένοι Ρομά από τα ΜΜΕ, ότι σκοτώθηκε μαθητής από «αδέσποτη» σφαίρα στο σχολείο στο Μενίδι, οι περισσότεροι εξαφανίστηκαν μέσα σε μισή ώρα από τον καταυλισμό στην Αυλίζα με αγροτικά και φορτηγά, αφού κατάλαβαν ότι η Αστυνομία θα πραγματοποιήσει επιχείρηση για να βρει τον δράστη, αλλά και το πιστόλι που προκάλεσε τον θάνατο του 11χρονου παιδιού.

Μάλιστα πριν εγκαταλείψουν τον καταυλισμό φρόντισαν να εξαφανίσουν οπλισμό και ναρκωτικά που είχαν κρυμμένα εκεί. Έτσι όταν έγινε η επιχείρηση στην οποία λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, έπρεπε να συμμετέχουν εκτός από ασφάλεια, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ και ΜΑΤ δεν μπορέσαμε να βρούμε το πιστόλι από το οποίο έφυγε η σφαίρα που έκοψε το νήμα της ζωής του μαθητή. Μόνο εάν βρούμε το όπλο αυτό θα μπορέσουμε να ταυτοποιήσουμε τον δράστη, από τη βαλλιστική εξέταση, αφού στα εγκληματολογικά εργαστήρια υπάρχει η μοιραία βολίδα, αλλά και κάλυκες.»

menidi2

Αυτά είναι τα λόγια αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στο Newsbomb.gr λίγη ώρα μετά την λήξη της μεγάλης επιχείρησης στον καταυλισμό της Αυλίζας στο Μενίδι το βράδυ της Παρασκευής (09/06). Οι αστυνομικοί μετά το τραγικό περιστατικό και το πόρισμα του ιατροδικαστή που αποκάλυψε ότι ο θάνατος του 11χρονου μαθητή είναι από σφαίρα στο κεφάλι, σχεδίασαν και εκτέλεσαν άμεσα την επιχείρηση, αφού υποψιάζονται ότι η «αδέσποτη» σφαίρα προέρχεται από γλέντι Ρομά που έγινε την ώρα της σχολικής γιορτής.

Αποκάλυψη - σοκ: Η σφαίρα «έφυγε» από γλέντι για τη μη προφυλάκιση δύο γυναικών

Αιτία για τον τραγικό θάνατο του 11χρονου αγοριού στο Μενίδι φέρεται να ήταν ένα γλέντι για τη μη προφυλάκιση δύο γυναικών, που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα για κατοχή ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το «Βήμα», συγγενής των δύο γυναικών φέρεται να πυροβόλησε στα «τυφλά» κατά τη διάρκεια του γλεντιού, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου μαθητή.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας όταν στην περιοχή του Μενιδίου συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, για κατοχή σημαντικά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Οι τρεις συλληφθέντες, αφού οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια προκειμένου να σχηματισθεί η δικογραφία, στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για κατάθεση.

Ο ανακριτής, παρά το βαρύ κατηγορητήριο, άφησε ελεύθερες τις δύο γυναίκες, μη διατάσσοντας την προφυλάκισή τους. Αυτό συνέβη την περασμένη Πέμπτη (08/06/2017), ημέρα κατά την οποία δολοφονήθηκε ο μικρός μαθητής.

Οι δύο γυναίκες, στη συνέχεια, επέστρεψαν στο σπίτι τους στο Μενίδι και έστησαν γλέντι για να γιορτάσουν την ελευθερία τους. Ένα γλέντι θανάτου.

Τριάντα τέσσερις προσαγωγές και 22 έρευνες σε σπίτια

Στη γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην οποία συμμετείχαν 250 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, έγιναν 34 προσαγωγές υπόπτων, ανάμεσα τους και γυναίκες, ενώ συνελήφθησαν έξι άτομα.

Πραγματοποιήθηκαν 22 έρευνες σε σπίτια, ενώ κατασχέθηκαν 18 κάλυκες των 9 mm, ένας κάλυκας των 7,62 mm, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, 7 φυσίγγια και 7 κάλυκες κυνηγετικού όπλου. Όλα τα ευρήματα μεταφέρθηκαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν τις κλήσεις για διατάραξη κοινής ησυχίας με αφορμή εξελισσόμενα «γλέντια» Ρομά της περιοχής και τουλάχιστον δύο κλήσεις που έλαβε το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης το βράδυ της Πέμπτης, για άσκοπους πυροβολισμούς. Οι κάτοικοι στο Μενίδι βρίσκονται σε απόγνωση, αφού όπως καταγγέλλουν οι πυροβολισμοί είναι καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή, με την εγκληματικότητα να έχει χτυπήσει «κόκκινο». Εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, ληστείες και διαρρήξεις έχουν αναγκάσει τους κατοίκους να «ταμπουρώνονται» στα σπίτια τους, αφού όταν νυχτώνει φοβούνται, όπως λένε, να κυκλοφορήσουν…

Δείτε το βίντεο από την σχολική γιορτή, λίγα μόλις λεπτά πριν ο 11χρονος Μάριος πέσει νεκρός:

Ακόμη και η Αστυνομία παραδέχεται ότι η κατάσταση στο Μενίδι είναι ανεξέλεγκτη με την εγκληματικότητα να έχει «χτυπήσει» κόκκινο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Στην περιοχή επικράτησε χθες μεγάλη ένταση, με κατοίκους να συγκεντρώνονται έξω από το δημαρχείο και να φωνάζουν συνθήματα κατά των Ρομά αλλά και κατά της δημοτικής Αρχής που δεν κάνει, όπως λένε, τίποτα για να αντιμετωπίσει το ζήτημα.

«Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση» δηλώνουν οι κάτοικοι του Μενιδίου και ζητούν από τις Αρχές προστασία καθώς όπως τονίζουν, στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών «κουμάντο κάνουν οι συμμορίες των Ρομά».

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ζούμε καθημερινά. Ελάτε μια μέρα εδώ και θα καταλάβετε τι περνάμε. Δεν πάει άλλο, θα πάρουμε τις καραμπίνες για προστατεύσουμε τα παιδιά μας και τα σπίτια μας», δηλώνει στο Newsbomb.gr απελπισμένοι κάτοικοι της περιοχής.

«Δεν ζητούμε τίποτα περισσότερο από προστασία. Ο θάνατος του παιδιού ήταν η αφορμή για να δουν κάποιοι την κατάσταση που βιώνουμε. Θέλουμε να μην μας ξεχάσουν, θέλουμε οι Αρχές να δουν επιτέλους το θέμα του Μενιδίου», σημειώνει εκνευρισμένη κάτοικος που μαζί με δεκάδες άλλους διαμαρτυρήθηκαν έξω από το δημαρχείο.

Ο Γιώργος Κουλογιάννης, κάτοικος του Μενιδίου, περιέγραψε τι αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τα πνεύματα οξύνθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Μενιδίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Το χρονικό της τραγωδίας

Η ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε την Πέμπτη (08/06/2017) το βράδυ στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών. Ξαφνικά, κατά τη διάρκεια της γιορτής, ο 10χρονος Μάριος κατέρρευσε μπροστά στα έντρομα μάτια συμμαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Στο σημείο έφτασε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία». Οι γιατροί έκαναν προσπάθεια ανάνηψης, χωρίς, όμως, να κατορθώσουν να σώσουν τη ζωή του.

Αρχικά, όλοι πίστεψαν ότι το παιδί λιποθύμησε και απέδωσαν τη λίμνη αίματος που είχε δημιουργηθεί γύρω του σε χτύπημα κατά την πτώση.

Τελικά, όμως, ο ιατροδικαστής έκανε γνωστό ότι το παιδί είχε βολίδα στο πάνω μέρος του κεφαλιού του.

Ακούστε ΕΔΩ αναλυτικά τι είπε ο ιατροδικαστής


Σχετικές ειδήσεις