ΕΛΛΑΔΑ

Μία απέραντη χωματερή η Αθήνα: Τα σκουπίδια πνίγουν την πρωτεύουσα!

Μία απέραντη χωματερή η Αθήνα: Τα σκουπίδια πνίγουν την πρωτεύουσα!

Στο έλεος των σκουπιδιών όλη η χώρα εν μέσω καύσωνα - Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δήμους: Έρχονται νέες απεργίες και καταλήψεις

Δραματική είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους περισσότερους δήμους της Αθήνας, αφού τα απορρίμματα ξεχειλίζουν από τους κάδους και πλέον στοιβάζονται σε πεζοδρόμια και δρόμους.

Η δυσωδία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν μία αποπνικτική ατμόσφαιρα με την υγεία των πολιτών να βρίσκεται σε κίνδυνο. Απελπιστική είναι και η εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο της πρωτεύουσας, με τους τουρίστες να αναγκάζονται να προχωρούν σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και πάνω από τα σκουπίδια.

4164047

Την ίδια ώρα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δήμους. Η ομοσπονδία αποφάσισε να μην βγάλει τα απορριμματοφόρα στους δρόμους έως ότου υπάρξει οριστική λύση για τους συμβασιούχους.

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους αποφάσισε σειρά δράσεων, όπως η συνέχιση του αποκλεισμού όλων των αμαξοστασίων των δήμων της χώρας, ο αποκλεισμός των Χ.Υ.Τ.Α. και η αποχή από κάθε είδους υπερωριακή απασχόληση.

Την ερχόμενη Δευτέρα (26/06) θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο, τόσο στην Αθήνα όσο και στις πρωτεύουσες όλων των νομών της χώρας. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ στην Πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Τρίτη και Τετάρτη θα παραμείνουν σε αποκλεισμό όλα τα αμαξοστάσια, ενώ τα σωματεία μπορούν να διευρύνουν τους χώρους που θα είναι αποκλεισμένοι.

Την Πέμπτη αναμένεται να προκηρυχθεί νέα γενική 24ωρη Πανελλαδική απεργία στους ΟΤΑ και ταυτόχρονα θα υπάρξει νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα και πορεία στη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αποφάσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ ελήφθησαν ομόφωνα.

Η στάση των Δήμων

Την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος με βασικό ερώτημα το να κλείσουν οι δήμοι στην περίπτωση που δεν δοθεί οριστική λύση στο θέμα των συμβασιούχων και των ανταποδοτικών τελών. Η απόφαση ελήφθη στη συνεδριασή του ΔΣ της ΚΕΔΕ και μετά τις απαντήσεις που δόθηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, για το θέμα αυτό.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ υπογραμμίζει, ότι η αντιπροσωπεία της «ξεκαθάρισε πως για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους συμβασιούχους εργαζόμενους, αλλά και για τη λύση που πρέπει να δοθεί, αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, «ο κ. Σκουρλέτης είναι αυτός που δημιούργησε, με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις και συνεντεύξεις του, προσδοκίες για τη μονιμοποίησή τους».

Η ΚΕΔΕ τονίζει ακόμη:

Ξεκαθαρίσαμε ότι περιμένουμε από την κυβέρνηση να μας παρουσιάσει άμεσα μια νομικά άρτια λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και προσθέτει: Ο κ. υπουργός δεσμεύθηκε ότι είναι υπόθεση μερικών 24ωρων η παρουσίαση μιας νομοθετικής ρύθμισης που θα δίνει λύση στο πρόβλημα. Την αναμένουμε.

4164398

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας τα αμαξοστάσια τελούν υπό κατάληψη με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν στους δρόμους τα απορριμματοφόρα.

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (22/06/2017) έξω από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια της μαζικής πορείας των εργαζομένων στους δήμους. Οι απεργοί μάλιστα έβαλαν φωτιά σε σκουπίδια έξω από την είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ προπηλάκισαν τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη.

Η πορεία των διαδηλωτών έφτασε στη Βουλή, όπου και επιχείρησαν να εισβάλουν με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και «μάχες» σώμα με σώμα με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες τους εμπόδισαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.
Από τα επεισόδια τραυματίστηκε μία γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό ρεπορτάζ

Σε μια προσπάθεια να αποκλιμακώσει την ένταση, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης υποσχέθηκε στα σωματεία να προσλάβει σε μόνιμες θέσεις 2.500 συμβασιούχους στην καθαριότητα.

Δυσωδία και... καύσωνας προ των πυλών!

Την τραγική κατάσταση με τα σκουπίδια στους δρόμους αναμένεται να επιδεινώσει ο καύσωνας που αναμένεται στη χώρα μας από, σήμερα Παρασκευή.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, η άπνοια, το καυσαέριο και η δυσωδία από τα σκουπίδια αναμένεται να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους κατοίκους.

Οι ειδικοί επιστήμονες απευθύνουν έκκληση στις ευπαθείς ομάδες να ελαττώσουν τις μετακινήσεις τους και να βρίσκονται πάντα σε σκιερά και δροσερά μέρη.

Σχετικές ειδήσεις