ΕΛΛΑΔΑ

Οικολογική καταστροφή από τη φωτιά στη Ζάκυνθο: Στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους

Οικολογική καταστροφή από τη φωτιά στη Ζάκυνθο: Στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους

Φωτιά Τώρα: Σε ύφεση βρίσκεται το μέτωπο της πύρινης λαίλαπας που ξέσπασε νωρίς χθες (11.07.2017) στην Κοινότητα Ορθονιές της Ζακύνθου.

ΣΕ ΥΦΕΣΗ ΤΑ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΑΙΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ - ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες που έδιναν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο νησί της Ζακύνθου. Αυτή την ώρα πυροσβεστικα αεροσκάφη επιχειρούν για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

Χιλιάδες στρέμματα δασικού όγκου έχουν γίνει στάχτη από τη φωτιά που έφτασε πολλές φορές πολύ κοντα σε κατοικημένες περιοχές.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κάνουν λόγο για καταστροφή 3.000 στρεμμάτων δασικής έκτασης.

Με το τελευταίο δρομολόγιο της ακτοπλοϊκής γραμμής Κυλλήνης-Ζακύνθου το βράδυ της Τρίτης, έφτασαν στο νησί 9 πυροσβεστικά οχήματα από την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία με περίπου 20 πυροσβέστες. Παράλληλα κατέφθασαν δύο πεζοπόρα τμήματα από την 6η ΕΜΑΚ Πατρών με 9 άτομα έκαστο, ενώ με C-130 τα ξημερώματα της Τετάρτης έφθασαν στην Ζάκυνθο από την Θεσσαλονίκη, 30 πυροσβέστες.

Μάλιστα, χθες στη μάχη ρίχθηκαν και εναέρια μέσα. Στις δυνάμεις κατάσβεσης προστέθηκαν 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL από την Κεφαλονιά, 2 αεροσκάφη Canadair από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ανδραβίδας στη γειτονική Ηλεία και 1 ακόμη από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Σήμερα το πρωί με το πρώτο δρομολόγιο από Κυλλήνη έφτασαν από Β. Ελλάδα αλλά οκτώ οχήματα και πεζοπορο τμήμα.

Τέλος, όσο αφορά την ηλεκτροδότηση των χωριών Ορθωνιών και Μαριών, συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται από χθες το βράδυ στο σημείο και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα.

Σχετικές ειδήσεις