ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Κως: Δεν υπάρχουν αγνοούμενοι – Ξεκινά ο έλεγχος των κτηρίων

Σεισμός Κως: Δεν υπάρχουν αγνοούμενοι – Ξεκινά ο έλεγχος των κτηρίων

Στη διαβεβαίωση πως δεν υπάρχουν αγνοούμενοι από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Κω προχώρησε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και γι’ αυτό το λόγο η ομάδα της ΕΜΑΚ που έφτασε στην Κω δεν χρειάστηκε να επιχειρήσει.

Επιπλέον, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm», ο κ. Καπάκης ανακοίνωσε ότι ξεκινάει άμεσα η διαδικασία ελέγχου της καταλληλότητας των κτηρίων, τα οποία έχουν υποστεί ζημίες.

«Είναι περιορισμένες οι επιπτώσεις, τα κτήρια άντεξαν, καθώς όλα τα θύματα ήταν σε μία κατάρρευση κτηρίου», τόνισε, αναφερόμενος στο μπαρ στην παλιά πόλη της Κω, που ισοπεδώθηκε.

Όπως υπογράμμισε, «τα όποια κτίρια υπέστησαν ζημιές ήταν παλαιάς ή κακής κατασκευής, είναι περιορισμένες οι καταρρεύσεις. Οι ζημιές είναι πολύ πιο περιορισμένες σε σχέση με τη Λέσβο και εντοπίζονται στο κέντρο του νησιού».

Σε ό,τι αφορά το λιμάνι της Κω, ο γενικός γραμματέας διευκρίνισε ότι δύτες εξετάζουν τις ζημιές που έχει υποστεί, ενώ αντίστοιχο έλεγχο θα κάνει και άλλο κλιμάκιο, με στόχο «πολύ γρήγορα τουλάχιστον ένα μέρος του λιμανιού να δοθεί στη λειτουργία», ενώ σημείωσε ότι «το αεροδρόμιο θα λειτουργεί κανονικά».

Ο κ. Καπάκης βρίσκεται στην Κω και μετέχει σε σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου, όπου θα καταγραφούν οι ενέργειες που θα γίνουν, ώστε το νησί να επανέλθει στην κανονικότητα.

Σχετικές ειδήσεις