ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Ηλεία και Μεσσηνία

Φωτιά ΤΩΡΑ: Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Ηλεία και Μεσσηνία

Δύο νέες φωτιές ξέσπασαν σήμερα Δευτέρα (07/08), η πρώτη σε δασική περιοχή της Ηλείας και η δεύτερη σε αγροτοδασική της Μεσσηνίας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για φωτιά που ξέσπασε στην Αχλαδινή Ηλείας, στις 12:40 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Άμεσα έσπευσαν για την κατάσβεσή της, 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα βυτιοφόρο ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού ένα Canadair καθώς και 4 Pezetel.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τη φωτιά αυτή δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο, μακριά από το δρυόδασος της Φολόης.

Λίγο μετά τις 15:30 η Πυροσβεστική Υπηρεσία με νέο tweet της ενημέρωσε ότι ξέσπασε νέα φωτιά, αυτή τη φορά στη Μεσσηνία.

Οι φλόγες καίνε αγροτοδασική έκταση στην Καστάνια Μεσσήνης και στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 1 Canadair και 3 Pezetel.

Η φωτιά που ξέσπασε στη περιοχή Αχλαδινή στην Ηλεία, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο το πύρινο μέτωπο και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις, πριν γίνουν επικίνδυνες.

Σχετικές ειδήσεις