ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - «Βόμβα» Καλλιάνου: «Προσοχή από σήμερα και τις επόμενες ημέρες»

Καιρός - «Βόμβα» Καλλιάνου: «Προσοχή από σήμερα και τις επόμενες ημέρες»

Καιρός: Αλλάζει από σήμερα, Παρασκευή (25/08) ο καιρός - Επιστρέφουν τα ισχυρά μελτέμια – Σε ποιες περιοχές οι άνεμοι θα αγγίξουν και τα 9 μποφόρ, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

«Έρχεται μακρά περίοδος ισχυρών μελτεμιών – Φόβος για πυρκαγιές». Με αυτή τη φράση που έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για την αλλαγή του καιρού.

«Από την Παρασκευή επανέρχονται τα ισχυρά μελτέμια και όπως δείχνουν όλα τα προγνωστικά στοιχεία, τα μελτέμια αυτά θα έρθουν για να μείνουν για αρκετές μέρες. Βέβαια, μπορεί τα μελτέμια (βοριάδες) να δρουν ως φυσικό κλιματιστικό και να ανακουφίζουν από τη ζέστη, ωστόσο είναι επικίνδυνα για εξάπλωση πυρκαγιών σε συγκεκριμένες περιοχές» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, οι περιοχές όπου αναμένεται να επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι είναι οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, οι Σποράδες, αλλά και περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της Εύβοιας, της Ανατολικής Στερεάς, της Αττικής και της Ανατολικής Πελοποννήσου. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Γιάννης Καλλιάνος από την Παρασκευή οι ισχυροί άνεμοι θα πλήξουν και τις περισσότερες περιοχές του νόμου Αττικής.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο.

Δείτε αναλυτικά για σήμερα

Στην Αττική, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Το Σάββατο (26/08) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Κυριακή (27/08) ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις