ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Εφιαλτική νύχτα στη Ζάκυνθο - Σε πύρινο κλοιό οι Μαριές (Pics)

Φωτιά ΤΩΡΑ: Εφιαλτική νύχτα στη Ζάκυνθο - Σε πύρινο κλοιό οι Μαριές (Pics)

Τρεις νέες εστίες, κοντά στις Μαριές, ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής (27/8) στη Ζάκυνθο, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν νέα μάχη με τις φλόγες - Συγκλονιστική εικόνα από τη φωτιά στη Ζάκυνθο όπως φαίνεται από το διάστημα - Προσαγωγές υπόπτων

Τρεις νέες εστίες, κοντά στις Μαριές, ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής (27/8) στη Ζάκυνθο, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν νέα μάχη με τις φλόγες

Οι νέες εστίες εκδηλώθηκαν σε δασική έκταση ανατολικά του χωριού σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Μάλιστα, αργά τη νύχτα η πύρινη λαίλαπα έκαψε σπίτι που βρισκόταν λίγο έξω από το χωριό, μέσα στο δάσος.

Αντιμέτωπες με τη φωτιά οι πυροσβεστικές δυνάμεις, βλέποντας ότι το δάσος που περιτριγυρίζει το χωρίο δεν είναι δυνατό να σωθεί, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν μέσα στο χωριό και να περιμένουν στις αυλές των σπιτιών για να τα προστατέψουν, ενώ λίγα μόλις χιλιόμετρα μακρυά συνέχιζαν να καίγονται δασικές και θαμνώδεις εκτάσεις.

maries nyxta 4

Νωρίς το πρωί η φωτιά έκαιγε πευκοδάσος χωρίς το χωριό επί του παρόντος να απειλείται άμεσα.

Στο χωριό, περίπου 300 κατοίκων, βρίσκονταν λεωφορεία του Δήμου Ζακύνθου για να τους απομακρύνουν εσπευσμένα σε περίπτωση που χρειαστεί.

zakynthos2

Επί τόπου επιχειρούν δεκάδες πυροσβέστες και οχήματα, ενώ με το πρώτο φως του ήλιου έφθασαν στο νησί δυνάμεις από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα και εναέρια μέσα.

Η εν λόγω φωτιά ξεκίνησε το Σάββατο 26 Αυγούστου, από το χωριό Αναφωνήτρια και άμεσα έλαβε μεγάλες διαστάσεις, απειλώντας κατοικίες και προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.

zakynthos1

Από τις φλόγες κάηκε ολοσχερώς ένα παλιό σπίτι, όπου διέμενε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, ενώ υπέστη σοβαρές ζημιές μία ταβέρνα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τον τελευταίο μήνα έχουν εκδηλωθεί στη Ζάκυνθο περίπου 80 πυρκαγιές.

maries nyxta 3

Συγκλονιστική εικόνα από τη φωτιά στη Ζάκυνθο όπως φαίνεται από το διάστημα

Την ίδια στιγμή θλίψη προκαλεί η φωτογραφία από τον δορυφόρο Aqua της NASA που καταγράφει την εικόνα του νησιού από το διάστημα το Σάββατο 26 Αυγούστου, όταν μαίνονταν τα μέτωπα στις Μαριές.

doryforos zakynthos 2

Προσαγωγές υπόπτων

Δυο προσαγωγές υπόπτων έλαβαν χώρα στις Μαριές, την ώρα που το χωριό πάλευε να σωθεί από τις φλόγες που έκαιγαν τα πάντα στο πέρασμα τους, σύμφωνα με πληροφορίες του imerazante.gr. Ο ένας μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη.

Υπενθυμίζεται ότι επίδοξοι εμπρηστές, είχαν εντοπιστεί από το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής κοντά στο χωριό Μαριές, το μεσημέρι της Κυριακής να προσπαθούν να ανάψουν φωτιά, ωστόσο όταν κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί τράπηκαν σε φυγή.

Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος το πρωί της Δευτέρας 28 Αυγούστου, κατά το τελευταίο 24ωρο κλήθηκε να αντιμετωπίσει 47 δασικές πυρκαγιές σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Φωτογραφίες: imerazante.gr

Σχετικές ειδήσεις