ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου: Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στη Μάνη

Θρίλερ με την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου: Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στη Μάνη

Ένα μακάβριο εύρημα σήμανε συναγερμό στη Μεσσηνιακή Μάνη και άνοιξε πάλι την πόρτα των ερευνών για τον άτυχο Μάριο Παπαγεωργίου.

Όπως αναφέρει το anikolouli.gr, χωρικοί εντόπισαν ανθρώπινα οστά την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, σκορπισμένα μέσα σε παλιό εκκλησάκι στη περιοχή Λαγκάδα. Το εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Σπυρίδωνα, δεν λειτουργεί εδώ και πενήντα χρόνια και δεν διαθέτει πόρτα. Βρίσκεται σε πλαγιά και το μονοπάτι που οδηγεί σ’ αυτό, είναι δύσβατο.

Οι μάρτυρες ειδοποίησαν τις Αρχές και άμεσα άνδρες του Α.Τ. Καρδαμύλης έφτασαν στο σημείο και περισυνέλλεξαν τα οστά, για να εξεταστούν από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Για τα ευρήματα ειδοποιήθηκε και η οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου που δεν έχει σταματήσει όλα αυτά τα χρόνια να ψάχνει τον «τάφο» του άτυχου νέου στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την σοκαριστική υπόθεση

Το χρονικό της πολύκροτης υπόθεσης που συγκλόνισε την Ελλάδα

Ο νεαρός Μάριος Παπαγεωργίου σταμάτησε να δίνει σημεία ζωής στις 9 Αυγούστου του 2012. Είχε φύγει, εκείνη την ημέρα, με το αυτοκίνητό του, από το Διακοφτό Αχαΐας, για να πάει στο Αίγιο. Στον δρόμο, όμως, ένα τηλεφώνημα από φιλικό του πρόσωπο, τον έκανε να αλλάξει κατεύθυνση και να κινηθεί προς Αθήνα. Την επόμενη μέρα τα ξημερώματα, οι απαγωγείς του κάλεσαν τη μητέρα του στο τηλέφωνο και της ζήτησαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον ελευθερώσουν.

Η γυναίκα αποφάσισε να ακούσει τη συμβουλή ενός 73χρονου οικογενειακού φίλου της και να μην ειδοποιήσει τις αρχές. Για τις επόμενες μέρες, επικοινωνούσε διαρκώς με τους απαγωγείς του Μάριου, που τη διαβεβαίωναν ότι είναι ζωντανός κι ότι θα τον έβλεπε μόλις τους έδινε τα λύτρα που ζητούσαν.

Ο 73χρονος ήταν παρών σε όλη τη διαδικασία και την καθησύχαζε, λέγοντάς της ότι έχει διασυνδέσεις με μυστικές υπηρεσίες κι ότι έψαχνε τον γιο της.

Στις 17 Αυγούστου, η γυναίκα λυγίζει και δηλώνει την εξαφάνισή του στην αστυνομία.

Αρκετό καιρό μετά, τον Οκτώβρη του 2012, η μητέρα του Μάριου έχει ήδη απευθυνθεί στην εκπομπή "Φως στο Τούνελ" της Αγγελικής Νικολούλη, η οποία αδιάκοπα έψαξε και εντόπισε σημαντικά στοιχεία, και η αστυνομία αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι της εξαφάνισης του Μάριου, βρίσκοντας μια μεγάλη κηλίδα αίματος στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Το πτώμα του, όμως, δεν έχει εντοπιστεί, ακόμα κι αν πέρασαν σχεδόν 6 χρόνια από την εξαφάνισή του.

Ο 73χρονος οικογενειακός φίλος κατηγορήθηκε ότι είναι ο «εγκέφαλος» κι ο ενορχηστρωτής της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου. Του επιβλήθηκε, μάλιστα, από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο ισόβια κάθειρξη συν 23 χρόνια για ανθρωποκτονία, σύσταση συμμορίας, αρπαγή κι απόπειρα εκβίασης. Η σύζυγος του 73χρονου καταδικάστηκε επίσης για αρπαγή και για απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και συμμορία.

Ο «διαμεσολαβητής», ο άνθρωπος, δηλαδή, που τηλεφωνούσε όλον αυτόν τον καιρό στη μητέρα του Μάριου, καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση. Φυλάκιση έως 6 χρόνια με αναστολή ήταν η ποινή που επιβλήθηκε και σε άλλους 4 κατηγορούμενους, εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Σχετικές ειδήσεις