ΕΛΛΑΔΑ

«Κρανίου Τόπος» ο Σαρωνικός: Ξεβράζει δηλητήριο η θάλασσα στη Σαλαμίνα - Ανατριχιαστικές εικόνες

«Κρανίου Τόπος» ο Σαρωνικός: Ξεβράζει δηλητήριο η θάλασσα στη Σαλαμίνα - Ανατριχιαστικές εικόνες

Τεράστια οικολογική καταστροφή από την βύθιση του «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» τα ξημερώματα της Κυριακής (10/09) ενώ ήταν αγκυροβολημένο νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντης, στο Σαρωνικό κόλπο - Μαύρισαν οι παραλίες της Σαλαμίνας, ανατριχιαστικές εικόνες.

Μαύρισαν οι παραλίες - Κίνδυνος να απελευθερωθούν 2.570 τόνοι μαζούτ

Τα αίτια του ναυαγίου να παραμένουν ακόμα αδιευκρίνιστα ωστόσο πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής, αναφέρουν ότι πιθανόν υπήρξε εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο του πλοίου από κάποιο σωλήνα.

salamina 1

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το salamina-press η οικολογική καταστροφή είναι τεραστίων διαστάσεων και είναι η μεγαλύτερη στα χρονικά για το νησί της Σαλαμίνας.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο εάν έχει περιοριστεί στον κόλπο των Σεληνίων που έχει μετατραπεί σε «Κρανίου Τόπος» ή εξαπλωθεί ακόμη περισσότερο.

salamina 3

Την ώρα του συμβάντος μέσα στο δεξαμενόπλοιο βρίσκονταν ένας ναύτης και ο Α’ μηχανοδηγός, που περισυνελέγησαν σώοι από λάντζα και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο «Τζάνειο» νοσοκομείο όπου εξήλθαν καλά στην υγεία τους. Εν τω μεταξύ χθες, προσωρινά ελεύθεροι έως ότου οριστεί τακτική δικάσιμος, αφέθησαν ο πλοίαρχος και πρώτος μηχανικός του μικρού δεξαμενόπλοιου, οι οποίοι είχαν συλληφθεί.

Για το συμβάν το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος ειδοποιήθηκε από παραπλέον φορτηγό πλοίο που ανέφερε ότι το «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» έχει πάρει επικίνδυνη κλήση.

salamina 4

Στο σημείο όπου βυθίστηκε το δεξαμενόπλοιο παρατηρήθηκαν πετρελαιοκηλίδες, ενώ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ζήτησε από την πλοιοκτήτρια εταιρεία να γνωστοποιήσει την ποσότητα καυσίμων που μετέφερε το «ΑΓ.ΖΩΝΗ» στις δεξαμενές του και να αναθέσει σε εταιρεία αντιρρύπανσης τη διαχείριση του συμβάντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν φορτωμένο με 2.570 τόνους μαζούτ.

salamina 5

Το δεξαμενόπλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», κατασκευής του 1972, είχε χωρητικότητα 3.205 τόνων. Είχε ολικό μήκος 92,3 μέτρα και πλάτος 13,7.

Δείτε τις φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις