ΕΛΛΑΔΑ

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Επέστρεψε στο σπίτι του, στην Καλέσα Ηρακλείου, ο γνωστός επιχειρηματίας

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Επέστρεψε στο σπίτι του, στην Καλέσα Ηρακλείου, ο γνωστός επιχειρηματίας

Για το σπίτι του στην Καλέσα Ηρακλείου αναχώρησε στις 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας από το Ρέθυμνο, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Ο 53χρoνος επιχειρηματίας, μετά την επιτυχή επιχείρηση της απελευθέρωσής του μετά από 186 ημέρες ομηρείας, μεταφέρθηκε σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, στη Σχολή Αστυφυλάκων, όπου εξετάσθηκε από ειδικό γιατρό, ενώ δίπλα του βρισκόταν ψυχολόγοι της ΕΛΑΣ και μέλη του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ήταν καλά στην υγεία του και με πλήρη διαύγεια, έφερε ωστόσο εμφανή τα σημάδια της ταλαιπωρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την παραμονή του στη Σχολή Αστυφυλάκων έδωσε στους αστυνομικούς σημαντικές πληροφορίες για την πολυήμερη κράτησή του.

Για την υπόθεση η πρώτη επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έκανε λόγο για 7 συλλήψεις, ωστόσο στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου προσήχθησαν και εξετάζονται και άλλα άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η επίσημη παρουσίαση της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Τετάρτης, στα Χανιά, όπου αναμένονται ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Κώστας Τσουβαλάς.

Για την εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης συγχαρητήριες ανακοινώσεις προς την ΕΛΑΣ εξέδωσαν πολλοί φορείς του νησιού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την απαγωγή του επιχειρηματία

leb

Η κίνηση που πρόδωσε τους απαγωγείς

Το νήμα της υπόθεσης, άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Ιούλιο, όταν σε έλεγχο που είχε γίνει στην Κρήτη, σε τρία άτομα επιβαίνοντες σε ΙΧ αυτοκίνητο, δεν έφερε κανένας κινητό τηλέφωνο και διαπιστώθηκε ότι τα είχαν πετάξει νωρίτερα. Το γεγονός προκάλεσε υποψίες στους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας, καθώς οι απαγωγείς επικοινωνούσαν μόνο με καρτοτηλέφωνα μιας χρήσεως, στέλνοντας μηνύματα με τις απαιτήσεις τους και στη συνέχεια τα πετούσαν.

Από την στιγμή αυτή, το παζλ άρχισε να συμπληρώνεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Κρήτη με την πολύτιμη συνεργασία των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο νησί. Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση σε χώρο στα Σφακιά, όπου όμως δεν βρέθηκε τίποτα. Έτσι αποφασίστηκε να μη γίνει άλλη κίνηση ώσπου να λήξει η απαγωγή, για να μην κινδυνεύσει η ζωή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Ύστερα από έρευνες και παρακολουθήσεις οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το κρησφύγετο, όπου κρατείτο ο όμηρος, και το μεσημέρι της Κυριακής (1/10) οργανώθηκε η επιχείρηση για την απελευθέρωσή του που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 8 το πρωί.

Η υπόθεση που έχει προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια απαγωγή του κοινού ποινικού δικαίου, έληξε με τον πλέον ιδανικό τρόπο, καθώς ούτε λύτρα καταβλήθηκαν, ούτε «άνοιξε ρουθούνι», όπως λένε οι αστυνομικοί, και κυρίως ο επιχειρηματίας είναι πολύ καλά στην υγεία του, ενώ ο βασικός πυρήνας των δραστών είναι στα χέρια των Αρχών.

lebidakis

Σκιά του εαυτού του ο επιχειρηματίας: «Έμεινε 40 κιλά»

Μετά από μισό χρόνο στα χέρια των απαγωγέων ο Μιχάλης Λεμπιδάκης επέστρεψε στην οικογένειά του σώος, αβλαβής αλλά φανερά καταβεβλημένος.

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε παλιά μάντρα αυτοκινήτων στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ρεθύμνου - Χανίων, στέφθηκε από επιτυχία, δίνοντας τέλος στο μαρτύριο του 53χρονου επιχειρηματία και της οικογένειάς του.

Πολύ αδυνατισμένος και καταβεβλημένος

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης σωματικά βρέθηκε σε γενικά καλή κατάσταση ωστόσο αίσθηση προκαλούν οι πληροφορίες που έρχονται στο φως, για τις συνθήκες κράτησης: Όλους αυτούς τους μήνες, τον κρατούσαν αλυσοδεμένο για να μην δραπετεύσει.

Επίσης υψηλόβαθμος αστυνομικός είπε στο ekriti.gr ότι ο επιχειρηματίας είχε χάσει πολλά κιλά όλους τους μήνες της ομηρίας. «Έμεινε 40 κιλά» ήταν η ακριβής έκφραση. Το μόνο που μπόρεσε να ψελλίσει στους αστυνομικούς ήταν ένα μεγάλο «ευχαριστώ».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, ekriti.gr

Σχετικές ειδήσεις