ΕΛΛΑΔΑ

Απαγωγή Λεμπιδάκη - Ραγδαίες εξελίξεις: Έρχονται έξι συλλήψεις σε Αθήνα και Κρήτη

Απαγωγή Λεμπιδάκη - Ραγδαίες εξελίξεις: Έρχονται έξι συλλήψεις σε Αθήνα και Κρήτη

Μιχάλης Λεμπιδάκης:Δεν σταματά η Αστυνομία τις έρευνες προκειμένου να εξαρθρώσει τη σπείρα που προχώρησε στην απαγωγή του 54χρονου επιχειρηματία

Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΠΤΩΝ, Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΝ ΣΠΑΣΕΙ Η «ΟΜΕΡΤΑ»

Σε έξι συλλήψεις ατόμων, τρεις στην Αθήνα και τρεις στην Κρήτη, που συμμετείχαν ενεργά στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, θα προχωρήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα τα στελέχη των αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Οι δύο πρώτοι είχαν συναντήσεις με τον 60χρονο μεσίτη και αδερφό κατηγορουμένου στην Αθήνα, ενώ φέρεται να προέβησαν σε τουλάχιστον τρεις επαφές διαπραγμάτευσης με μέλη της οικογένειας του επιχειρηματία.

Τα δύο άτομα από την Κρήτη φαίνεται πως βρέθηκαν σε «μυστική» συνάντηση με τρεις από τους συλληφθέντες στα Βρασκά Σφακίων και, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., είχαν ενεργή συμμετοχή στη διάπραξη της απαγωγής και απόκρυψης του ομήρου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις στην υπόθεση Λεμπιδάκη

Την ίδια ώρα, προσθέτει το δημοσίευμα, οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει στοιχεία για τον «επιχειρησιακό αρχηγό» της απαγωγής, που είχε κατηγορηθεί και για αυτή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου
, τα οποία σύντομα θα μετατρέψουν τις αρχικές ενδείξεις σε ενοχοποιητικά τεκμήρια ενοχής του. Σε αυτό το σημείο τα στελέχη της Αστυνομίας φοβούνται το ενδεχόμενο δολοφονικής «βεντέτας» αν σπάσει η… ομερτά και οδηγήσει στον ασύλληπτο «πυρήνα».

Στελέχη της Αστυνομίας που ασχολούνται με την υπόθεση υποστηρίζουν ότι τα τέσσερα αυτά άτομα έγιναν «αόρατα», από τη στιγμή που θεώρησαν ότι… κάηκαν, μετά τον «τυχαίο» αστυνομικό έλεγχο στις 7 Ιουλίου, όταν ο 22χρονος, που είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας της πεθεράς του, πέταξε κινητό τηλέφωνο, που είχε χρησιμοποιηθεί εκείνη τη νύχτα για διαπραγμάτευση με μέλη της οικογένειας του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Οι τέσσερις ύποπτοι, που αναμένεται να συλληφθούν, στα τέλη Ιουλίου είχαν «μυστική» συνάντηση στα Σφακιά στην οποία παραβρέθηκε και ο φερόμενος «επιχειρησιακός αρχηγός», ενώ ακολούθησε η αστυνομική επιχείρηση στην ίδια περιοχή στις αρχές Αυγούστου, κάτι που αποτέλεσε την οριστική απόφασή τους να παρακολουθούν από απόσταση.

Προφυλακιστέοι όλοι οι κατηγορούμενοι

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν και οι επτά κατηγορούμενοι για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, εξερχόμενοι του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου τα ξημερώματα της Κυριακής (8/10) ύστερα από μία μαραθώνια απολογία που διήρκησε σχεδόν 20 ώρες!

Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους υποστήριξαν ότι πίσω από την απαγωγή κρύβονται άτομα που δεν μπορούν να αποκαλύψουν.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ




Σχετικές ειδήσεις