ΕΛΛΑΔΑ

Απολογείται ο τζιχαντιστής της Αλεξανδρούπολης

Απολογείται ο τζιχαντιστής της Αλεξανδρούπολης

Την πόρτα της ανακρίτριας περνά σήμερα ο 32χρονος - Τι υποστηρίζει ο ίδιος - Στο «μικροσπόπιο» των Αρχών οι επαφές που είχε σε Ελλάδα και εξωτερικό

Στην ανακρίτρια της Αλεξανδρούπολης αναμένεται να απολογηθεί σήμερα ο 32χρονος που συνελήφθη και φέρεται να είναι ένας από τους μαχητές του ISIS.

O 32χρονος άνδρας φέρεται αρχικά να ομολόγησε στους αστυνομικούς πως είναι μέλος της ακραίας ισλαμιστικής ομάδας, ωστόσο το πρωί της Παρασκευής (20/10) είπε ενώπιον του εισαγγελέα πως δεν έχει καμία σχέση με τον ISIS και αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν.

Ο πρώην αστυνομικός από τη Συρία κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα πριν από ένα χρόνο, ενώ ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι πολέμησε στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό.

Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας -που θα χρησιμοποιήσει ο 32χρονος για να αποδείξει ότι δεν εμπλέκεται με τον ISIS- αναμένεται να κατατεθούν σήμερα στον ανακριτή καθώς, όπως υποστηρίζει ο ίδιος είναι από συμπλοκή κατά την οποία πέφτει τραυματισμένος από τα πυρά του ISIS.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει το κινητό τηλέφωνο και όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές του ίδιου και της 20χρονης συζύγου του, προκειμένου να αποκλείσουν και το παραμικρό ενδεχόμενο ο 32χρονος ακόμα να είναι υπό τις εντολές του ISIS και να αποτελεί έναν από τους μοναχικούς λύκους στην Ευρώπη.

Ο ίδιος επιμένει στην αθωότητα του.

Άντρες της αντί τρομοκρατικής εξακολουθούν να βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη προσπαθώντας να φωτίσουν κάθε πτυχή αυτής υπόθεσης που έχει σημάνει συναγερμό στην ελληνική αστυνομία.

«Ήταν τρεις μήνες μέλος του Ισλαμικού Κράτους»

Τη συμμετοχή του συζύγου της στο Ισλαμικό Κράτος αλλά μόνο για τρεις μήνες παραδέχτηκε στην κάμερα του Alpha η γυναίκα του τζιχαντιστή της Αλεξανδρούπολης.

«Ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους, αλλά στη Συρία όχι εδώ. Όταν ήρθαμε από την Τουρκία σταμάτησε να εργάζεται για τον ISIS», είπε σε ερώτηση της δημοσιογράφου, ενώ φάνηκε να μην γνωρίζει για το υλικό με σκηνές βασανισμού που βρέθηκε στο κινητό του.

«Δεν υπάρχουν βίντεο, μόνο φωτογραφίες με τους φίλους του», είπε η γυναίκα, παρά το γεγονός ότι στα βίντεο που βρέθηκαν στο κινητό του και πιστεύεται ότι τραβήχτηκαν το 2012-2013, εμφανίζεται να συμμετέχει και ο ίδιος στις εκτελέσεις και τα βασανιστήρια.

«Ήταν τρεις μήνες μέλος του Ισλαμικού Κράτους, μετά σταμάτησε», είπε η σύζυγος του 32χρονου.

Δείτε το βίντεο!

Ο 32χρονος με την οικογένειά του ήρθε στην Ελλάδα μέσω Λέρου το 2016. Έμειναν σε καταυλισμό στην Αθήνα και έναν χρόνο μετά κατέληξαν στην Θεσσαλονίκη.

Μετά από την καταγγελία της συζύγου του για ξυλοδαρμό πριν από δύο μήνες, οι Αρχές τον έθεσαν υπό παρακολούθηση και εξέδωσαν απαγόρευση εισόδου στη χώρα, ώστε εάν έφευγε να μην μπορούσε να επιστρέψει. Πριν από τρεις ημέρες πήγε για συνέντευξη στην υπηρεσία ασύλου όπου είχε υποβάλει αίτημα. Μόλις εμφανίστηκε, συνελήφθη και κατηγορείται για τρομοκρατικές ενέργειες στη Συρία την περίοδο 2012-2013.

Πηγή φωτογραφίας: alexpoli.gr

Σχετικές ειδήσεις