ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στο ΑΤ Πεύκης: «Ήθελαν νεκρούς» καταγγέλλει ο γγ των Ειδικών Φρουρών

Επίθεση στο ΑΤ Πεύκης: «Ήθελαν νεκρούς» καταγγέλλει ο γγ των Ειδικών Φρουρών

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Οι άγνωστοι που επιτέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες με μολότοφ εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος της Πεύκης, είχαν «ανθρωποκτόνο διάθεση», κατήγγειλε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Μαυροειδάκος, «ο συνάδελφος σώθηκε επειδή βρήκε καταφύγιο στη θωρακισμένη σκοπιά. Είχαν ανθρωποκτόνο διάθεση... Πέταξαν μολότοφ στο φρουρό και το γκαράζ, για να πάρει φωτιά όλο το κτήριο».

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε ότι «οι επιθέσεις στα ΑΤ έχουν γίνει καθημερινότητα… φοβόμαστε ότι θα έχουμε νεκρό συνάδελφο και νεκρό πολίτη» δήλωσε.

pefki1

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, αναφέρουν ότι οι άγνωστοι κουκουλοφόροι πέταξαν εκτός από τις βόμβες μολότοφ και ορυκτέλαιο στο χώρο, προκειμένου να συντηρηθεί η φωτιά.

Στο Αστυνομικό Τμήμα την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν επτά κρατούμενοι ενώ ένας εκ των αστυνομικών πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή ή σύλληψη για το συμβάν.

Το χρονικό της επίθεσης

Ομάδα 10 ατόμων φορώντας κουκούλες και κράνη, έφτασε αιφνιδιαστικά στο Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Κονίτσης και πέταξε πέντε βόμβες μολότοφ στην είσοδο, τη φρουρά και τα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα εκεί, προκαλώντας φθορές στο κτήριο καθώς και σε ένα περιπολικό και ένα ΙΧ όχημα.

Η επίθεση κράτησε περίπου δύο λεπτά, με τους αγνώστους να εξαφανίζονται στα γύρω στενά.

Από το περιστατικό δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ενώ επί τόπου έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με έξι πυροσβέστες και δύο οχήματα και προχώρησε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στα δύο οχήματα.

Το ίδιο Αστυνομικό Τμήμα, είχε δεχθεί παρόμοια επίθεση -με μολότοφ- τον Ιανουάριο του 2008 όταν στεγαζόταν σε κτήριο επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Πηγή φωτογραφιών, βίντεο: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, eurokinissi, ΣΚΑΪ

Σχετικές ειδήσεις