ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Ισχυρή καταιγίδα αυτή την ώρα στην Αττική - Κλειστή η Πειραιώς

Κακοκαιρία: Ισχυρή καταιγίδα αυτή την ώρα στην Αττική - Κλειστή η Πειραιώς

Κακοκαιρία: Για μία ακόμα ημέρα, η Αττική πλήττεται το πρωί της Κυριακής (19/11) από ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Κλειστοί δρόμοι από συσσώρευση υδάτων

kakokairia attiki2
mandra kakokaria7
mandra kakokaria7
mandra kakokaria7

Ο πρωινός ήλιος έδωσε τη θέση του στα σύννεφα και μια ακόμα καταιγίδα ξεκίνησε, προκαλώντας ήδη προβλήματα στους δρόμους της Αττικής.

Για τη νέα αυτή κακοκαιρία είχε κάνει λόγο η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, αναφέροντας ότι αρκετές περιοχές της χώρας πρόκειται και σήμερα Κυριακή, να πληγούν κατά διαστήματα από ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Μάλιστα αυτές, αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και τη Δευτέρα το βράδυ και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικότερα:

Σήμερα Κυριακή, μέχρι τις πρωινές ώρες το Ιόνιο και η Δυτική Στερεά, μέχρι το απόγευμα η Πελοπόννησος, η υπόλοιπη Στερεά -κυρίως η κεντρική- η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, και πιθανόν η Πιερία και η Χαλκιδική, κατά διαστήματα η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα κυρίως τις πρωινές ώρες και τις βραδινές ώρες και πιθανόν η Κρήτη κατά διαστήματα.

Τη Δευτέρα (20/11)

Μέχρι το μεσημέρι η Ήπειρος, μέχρι το βράδυ η Θράκη και η ανατολική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις πάνω από τα 700 μέτρα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα (κυρίως τις πρωινές ώρες). Στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις πάνω από 700 μέτρα.

Διαβάστε εδώ την αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Ο Μεσογειακός Κυκλώνας «Ζήνων» σφυροκοπά τη χώρα μας

Το Κέντρο του Κυκλώνα, το βράδυ του Σαββάτου βρισκόταν αρκετά κοντά σε Λευκάδα και Κεφαλονιά, και αργότερα άρχισε να κινείται ανατολικότερα, επηρεάζοντας με βροχές κι ενισχυμένους ανέμους τη Δυτική και την Κεντρική Ελλάδα.

Διαβάστε ΕΔΩ ποιες περιοχές θα βρεθούν σήμερα στο «μάτι» του κυκλώνα «Ζήνων»

Διακόπηκε, πριν από λίγο, η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της οδού Πειραιώς, από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Για τον ίδιο λόγο έχει διακοπεί, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

-Στο 5ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θηβών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

-Στον κόμβο της Μάνδρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Μάνδρα.

-Στη διασταύρωση Μάνδρας - Μαγούλας για τις οδούς προς Θήβα.

-Στην οδό Στρατηγού Ρόκα, στο ύψος σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στο σημείο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα.

-Στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών, στο ύψος του κόμβου Οινόης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Μάνδρα: Μια πόλη «φάντασμα» θρηνεί μέσα στις λάσπες

Εν τω μεταξύ στη Δυτική Αττική, οι χιλιάδες κάτοικοι που έχουν ήδη πληγεί από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας την περασμένη Τετάρτη (15/11), αντικρίζουν με τρόμο, τη νέα αυτή επιδείνωση του καιρού.

Ο θρήνος και η απελπισία πλανώνται στην περιοχή, όπου φονική πλημμύρα παρέσυρε ότι βρήκε στο διάβα της, κόβοντας το νήμα της ζωής σε 19 ανθρώπους και καταστρέφοντας τους κόπους μιας ζωής σε εκατοντάδες ακόμα.

Οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 19 καθώς χθες Σάββατο (18/11) βρέθηκαν οι σοροί τριών ακόμα ανθρώπων, δύο στον κόλπο της Ελευσίνας και μία κοντά στο αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας.

Πρόκειται για έναν 58χρονο κυνηγό, καθώς και για δύο οδηγούς νταλίκας, ηλικίας 29 και 38 ετών.

Τρία ακόμα άτομα αγνοούνται και όσο περνούν οι ώρες, οι ελπίδες ότι θα βρεθούν σώοι λιγοστεύουν.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ









Σχετικές ειδήσεις