ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά στους δρόμους οι συνταξιούχοι την Πέμπτη

Ξανά στους δρόμους οι συνταξιούχοι την Πέμπτη

Με συλλαλητήριο στην Πλατεία Κοτζιά, οι απόμαχοι της δουλειάς ετοιμάζονται να διαδηλώσεις για τις επικείμενες παρεμβάσεις στις συντάξεις.

Την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, συνταξιούχοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα κατεβαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τις νέες περικοπές που φέρνει το τρίτο μνημόνιο. Αρχικά θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Κοτζιά, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στη Σταδίου προκειμένου να διαδηλώσουν και έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η επίμαχη υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία θα περιοριστούν και άλλο οι δικαιούχοι του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ). Η συγκεκριμένη παροχή, θα χορηγηθεί το 2018 μόνο σε 80.000 συνταξιούχους, από 220.000 που χορηγείται φέτος. Αυτό σημαίνει ότι το εν λόγω βοήθημα θα το χάσουν περίπου 140.000 δικαιούχοι. Και οι περικοπές δεν σταματούν εδώ. Μέχρι το τέλος του 2017, έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός όλων των συντάξεων. Βάσει αυτής της διαδικασίας πρόκειται από 1.1.19 να ξεκινήσει η διαδικασία της «προσωπικής διαφοράς» που στη χειρότερη περίπτωση θα προκαλέσει έως 18% περικοπές στις συντάξεις.

Σχετικές ειδήσεις