ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Σε αυτές τις περιοχές θα χιονίσει σε λίγες ώρες

Καιρός - Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Σε αυτές τις περιοχές θα χιονίσει σε λίγες ώρες

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού και αύριο, Τρίτη (05/12/2017) – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει – Πού θα πέσουν χιόνια.

Άστατος αναμένεται ο καιρός την Τρίτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και από το μεσημέρι πιθανόν να σημειωθούν παροδικές βροχές στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά. Γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στη δυτική Μακεδονία τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 00 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές πιθανόν να σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και νότια και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα κεντρικά και βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κυρίως στη βόρεια Κρήτη θα σημειωθούν παροδικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια από 4 έως 9 και στα νότια από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.