ΕΛΛΑΔΑ

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στα Χανιά

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στα Χανιά

Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό γιορτάστηκαν το Σάββατο (6/1) στα Χανιά τα Άγια Θεοφάνεια.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν το παλιό λιμάνι της πόλης όπου έγινε η καθιερωμένη τελετή αγιασμού των υδάτων.

Τον σταυρό πέταξε στα νερά του λιμανιού ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, ενώ 22 πολίτες ήταν αυτοί που βούτηξαν για να λάβουν την ευλογία του. Τρείς από αυτούς ο Δημήτρης Χαριγιάννης που βούτηξε για 22η χρονιά, ο Μαρκέλλος Αξιώτης και ο Δημήτρης Μαραγκουδάκης κατάφεραν να πιάσουν τον Σταυρό ευχόμενοι υγεία και φώτιση και ευτυχία για όλο τον κόσμο.

Η εικόνα στο παλιό λιμάνι των Χανίων ήταν εντυπωσιακή. Χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν την περιοχή, ενώ την ώρα του αγιασμού ηχούσαν οι σειρήνες δεκάδων σκαφών που βρισκόταν στο σημείο.

Η τελετή έγινε υπό τους ήχους της μουσικής μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ στρατιωτικό άγημα των τριών όπλων των Ενόπλων δυνάμεων απέδιδε τιμές.

«Να φωτίσει το Άγιο Πνεύμα όλους μας, να δουλέψομε για το καλό του τόπου», ήταν η ευχή του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη, ενώ ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας επισήμανε: «Εύχομαι η φώτιση του Αγίου Πνεύματος να βοηθήσει όλους μας για να υπηρετήσομε τους πολίτες με δημιουργικό τρόπο».

Στην τελετή αγιασμού των υδάτων το «παρών» έδωσε το σύνολο των τοπικών αρχών.

Τελετή Αγιασμού των υδάτων πραγματοποιήθηκε ακόμα στην κεντρική δεξαμενή ύδρευσης της πόλης των Χανίων, και σε πολλά λιμάνια της Περιφερειακής Ενότητας.

Φωτογραφία και βίντεο από neakriti.gr

Σχετικές ειδήσεις