ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: «Σαρώνει» τη χώρα το φονικό βαρομετρικό με χιόνια, βροχές και χαλάζι

Καιρός: «Σαρώνει» τη χώρα το φονικό βαρομετρικό με χιόνια, βροχές και χαλάζι

Καιρός: Μία γυναίκα νεκρή από τη σφοδρή κακοκαιρία - Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες - Νέα επιδείνωση με σφοδρές χιονοπτώσεις από το βράδυ

Συνεχίζει το φονικό κύμα κακοκαιρίας την επέλαση πάνω από τη χώρα και σήμερα Κυριακή (25/2) με τα φαινόμενα να παρουσιάζουν υποτροπή το βράδυ με αποτέλεσμα πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βορείου Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι η σφοδρή κακοκαιρία κόστισε τη ζωή σε μία γυναίκα 59 ετών το Σάββατο (24/2), όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο, στο χωριό Δρυμώνας. Στο σημείο έσπευσαν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, αναζητώντας τη γυναίκα που εντοπίστηκε και ανασύρθηκε νεκρή.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα, Κυριακή η κακοκαιρία θα επιμείνει σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες στην ανατολική νησιωτική χώρα και από το βράδυ εκ νέου στα δυτικά με σταδιακή ανατολική επέκταση.

Χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνές.

Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια της χώρας πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 έως 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Στην Αττική λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 6 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά της Θεσσαλονίκης. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και τη νύχτα χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 4 και 8 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και από το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (πάνω από τα 300 μέτρα) και αργά τη νύχτα πιθανώς τοπικά στα πεδινά της δυτικής Μακεδονίας.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι 4 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 και πιθανώς τη νύχτα έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 3 έως 9 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Στερεάς. Αργά τη νύχτα πυκνές χιονοπτώσεις πιθανώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίους νοτιοανατολικούς 4 με 6 και από το βράδυ 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και στα βόρεια τοπικές βροχές και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια όπου πιθανόν αργά τη νύχτα να είναι τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και σταδιακά από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά από τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτίους νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης.

Θερμοκρασία: από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες έως το πρωί οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με εξασθένηση στα νότια.

Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές αναμένονται σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Δευτέρα (26/2) αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι ιδιαίτερα έντονα σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ που σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας ενώ παγετός θα δημιουργηθεί κατά τόπους το πρωί και το βράδυ στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2019

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αναμένονται την Τρίτη (27/2), σύμφωνα με την ΕΜΥ. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα στο ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στα νοτιοδυτικά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στα ανατολικά.

Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή, ενώ παγετός κατά τόπους το πρωί και το βράδυ στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Για το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας προειδοποίησαν και οι μετεωρολόγοι Γιάννης Καλλιάνος που έκανε λόγο για σφοδρή χιονοεισβολή καθώς και ο Σάκης Αρναούτογλου που έκανε λόγο για χιονόπτωσηστο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις