ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος – Ξεσπούν οι γονείς του λοχία: «Τώρα να γυρίσει το παιδί μας, όχι σήμερα ή αύριο»

Έβρος – Ξεσπούν οι γονείς του λοχία: «Τώρα να γυρίσει το παιδί μας, όχι σήμερα ή αύριο»

Δεκαέξι ημέρες συμπληρώνονται σήμερα, Παρασκευή (16/03) από τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο και παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, περιμένοντας να οριστεί η δίκη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο επαγγελματίας οπλίτης και ο υπολοχαγός έχουν ηθικό ακμαιότατο και είναι οπλισμένοι με υπομονή. Συνεργάζονται με τις Αρχές και αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν το βάζουν κάτω, δεν χάνουν το κουράγιο τους και το χιούμορ τους, οπότε χρειάζεται, κάτι που δίνει δύναμη και στους δικούς τους ανθρώπους.

Από την άλλη πλευρά οι γονείς του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη αγωνιούν για την τύχη του παιδιού τους και ξεσπούν σε εκπομπή του Alpha, «η αγωνία μας είναι ανείπωτη, κάθε στιγμή είναι ένας αιώνας». «Πρέπει να οπλιστούμε με ψυχριαμία και υπομονή για να είμαστε δυνατοί απέναντι στα παιδιά», συμπλήρωσε.

Η μητέρα του κρατούμενου λοχία μετά από 16 ημέρες κράτησης ανησυχεί πολύ για την ψυχολογική και σωματική υγεία του παιδιού της, «προσεύχομαι και παρακαλώ το Θεό για να επιστρέψουν και τα δύο παιδιά». «Ονειρεύομαι τη στιγμή που θα περάσει τα σύνορα της Ελλάδας» πρόσθεσε, «για μένα το σπίτι μου είναι σκοτεινό γιατί μου λείπει ο Δημήτρης, θέλω να γυρίσει και ο Άγγελος».

«Θέλω να γύρσει όχι σήμερα και αύριο, τώρα αν είναι δυνατόν» ξέσπασε η μητέρα του Δημήτρη Κούκλατζη, ενώ απευθυνόμενη στις Τουρκάλες μάνες που στέλνουν τα παιδιά τους στο μέτωπο του πολέμου είπε ότι «πιστεύω ότι με καταλαβαίνουν για το πόσο δύσκολο είναι να είναι αιχμάλωτο το παιδί σου σε καιρό ειρήνης».

Οι Έλληνες στρατιωτικοί ελπίζουν να αρχίσει να εφαρμόζεται σύντομα το νέο μοντέλο επικοινωνίας με τις οικογένειες τους, με τηλεφωνική επικοινωνία μια φορά την εβδομάδα. Αυτό, πάντως, ακόμη δεν έχει γίνει, άρα οι δύο αξιωματικοί θα περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα να συναντήσουν τους γονείς τους, την ώρα του επισκεπτηρίου, μια συνάντηση όμως που θα γίνει με το τζάμι ανάμεσα τους.

Στο τέλος του μήνα, οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών θα συναντηθούν στο δικαστικό μέγαρο της Αδριανούπολης με τον Τούρκο δικαστή, ούτως ώστε να ενημερωθούν για οτιδήποτε νεώτερο υπάρχει σχετικά με την υπόθεση. Ίσως τότε γίνει γνωστό και το κατηγορητήριο βάσει του οποίου οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σε δίκη.

Στους δυο στρατιωτικούς αναφέρθηκε στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, ο διοικητής της 16ης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Δημήτρης Μπονώρας. «Η σκέψη μου είναι στους συναδέλφους που κρατούνται στην Αδριανούπολη, τους εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου, δύναμη και υπομονή, γρήγορα να είναι μαζί μας, είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος γι’ αυτούς», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Σχετικές ειδήσεις