ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Θα κάνουμε Πάσχα στα χιονοδρομικά;

Καιρός: Θα κάνουμε Πάσχα στα χιονοδρομικά;

Πιθανόν να λειτουργήσουν μέχρι και τη Μεγάλη Εβδομάδα χιονοδρομικά κέντρα στη Βόρεια Ελλάδα, εφόσον επαληθευτούν οι μετεωρολογικές προγνώσεις που προβλέπουν χιονοπτώσεις μετά τις 20 Μαρτίου, τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας, Ηρακλής Λεφούσης.

«Βορειοελλαδίτες έχουν κάνει ήδη πολλές κρατήσεις ενόψει του Πάσχα σε καταλύματα που βρίσκονται κοντά στα χιονοδρομικά κέντρα. Στα 3 - 5 Πηγάδια Νάουσας και στο κέντρο Βόρας - Καϊμακτσαλάν, κοντά στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου», ανέφερε ο κ. Λεφούσης, προσθέτοντας ότι εφόσον επαληθευτούν οι μετεωρολογικές προγνώσεις, η θερμοκρασία θα πέσει στους -2 βαθμούς στα ορεινά, με αποτέλεσμα τα χιονοδρομικά κέντρα στη Βόρεια Ελλάδα, τουλάχιστον ορισμένα εκ αυτών, να λειτουργήσουν κανονικά.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στη φετινή χειμερινή περίοδο, επισήμανε ότι αν και ακόμη δεν έχουν καταρτιστεί οι ισολογισμοί, αναμένεται να κλείσει, σε επίπεδο επισκεψιμότητας, με πτώση της τάξης του 10% για τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας και αντίθετα με αύξηση 10% - 15% της Νότιας Ελλάδας, κυρίως λόγω του καιρού.

«Αν καλυφθούν τουλάχιστον τα λειτουργικά έξοδα για τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, θα είμαστε ικανοποιημένοι», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Στα... άκρα! Τουρκικά πλοία, υποβρύχια, ελικόπτερα και πεζοναύτες απέναντι από τη Μυτιλήνη

Οργή για το απίστευτα προσβλητικό αντίο του Νεϊμάρ στον Στίβεν Χόκινγκ (pic)

Σχετικές ειδήσεις