ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΗ - Κίνδυνος μπλακ άουτ λόγω κακοκαιρίας: Διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα

ΔΕΗ - Κίνδυνος μπλακ άουτ λόγω κακοκαιρίας: Διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία: Διακοπές ρεύματος, πλημμύρες και κατολισθήσεις -«Μπλακ - άουτ» σε αρκετές περιοχές του νομού Μεσσηνίας - Προβληματισμός για το αν θα αντέξει το σύστημα

Προβληματισμός για το αν θα αντέξει το σύστημα ηλεκτροδότησης. Στη Μεσσηνία, η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Ήδη από το βράδυ της Παρασκευής (11/01/2019) αρκετά χωριά της Μάνης αλλά και μεμονωμένα σπίτια δεν έχουν ρεύμα, λόγω βλαβών στο δίκτυο.

Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν βλάβες στους μετασχηματιστές. Για το πρόβλημα στη Μάνη - το οποίο δείχνει να αποκαταστάθηκε - έγιναν πρώτα χειρισμοί από το Σταθμό της Καλαμάτας, ενώ το συνεργείο της ΔΕΗ προσπαθούσε να επαναφέρει το ρεύμα, το συντομότερο δυνατόν.

Προβλήματα με διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος από ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της Λακωνίας, από το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FLY , τα προβλήματα προέκυψαν σε μετασχηματιστές του δικτύου από τους ισχυρούς κεραυνούς που έπεσαν λόγω της κακοκαιρίας. Τα προβλήματα παρουσιάστηκαν σε περιοχές του Δ.Σπάρτης, του Δ.Ευρώτα αλλά και στη Μάνη. Πολλές διαμαρτυρίες έφτασαν στο τηλεφωνικό κέντρο του FLY για αυξομείωση της τάσης του ρεύματος, με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί αρκετές ζημιές σε μηχανήματα.

Προβλήματα με το ρεύμα υπάρχουν και στην Καβάλα.

Τη δυσαρέσκεια του προς τον ΔΕΔΔΗΕ εξέφρασε η δημοτική αρχή της Καβάλας για το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες με την κακοκαιρία σημειώθηκαν πολύωρες διακοπές ρεύματος στην πόλη της ανατολικής Μακεδονίας.

Σε επιστολή της προς τον διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα επισημαίνει πως «αυτές οι συχνές και πολύωρες διακοπές δημιουργούν πλείστα και σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των δομών, των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των νοικοκυριών και φυσικά στους συνανθρώπους μας ΑΜΕΑ των οποίων διακινδυνεύεται ακόμη και η ίδια τους η ζωή, ιδίως στις περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητη η μηχανική υποστήριξη».

Σύμφωνα με τη δήμαρχο «το φαινόμενο αυτό εκφεύγει πλέον των ορίων -κατά την ταπεινή άποψη μας – σύνηθων ενδεχομένως βλαβών».

Η κ. Τσανάκα ζητά από τη διεύθυνση του ΔΕΔΔΗΕ να υπάρξει έγγραφη ενημέρωση για το ποιες ακριβώς είναι οι αιτίες αυτών των φαινομένων, τι προτίθεται να κάνει ώστε να εκλείψουν αυτά τα φαινόμενα και πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί για την οριστική αποκατάσταση των βλαβών αυτών.

Όλο το σύστημα της ΔΕΗ έχει τεθεί σε συναγερμό προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι διακοπές και τα φαινόμενα μπλακ άουτ.

Προσοχή: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ