ΠΑΙΔΕΙΑ

Τράπεζα Θεμάτων: Τι θα γίνει με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου - Πότε θα δώσουν εξετάσεις

Τράπεζα Θεμάτων: Τι θα γίνει με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου - Πότε θα δώσουν εξετάσεις
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Τράπεζα Θεμάτων: Το υπουργείο Παιδείας διευκρίνισε πως θα εξεταστούν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που δεν κατάφεραν να δώσουν σήμερα μάθημα λόγω του προβλήματος που δημιουργήθηκε.

Το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε με την Τράπεζα Θεμάτων οδήγησε αρκετούς μαθητές της Γ’ Λυκείου στο να μην καταφέρουν να εξεταστούν στο μάθημα που ήταν προγραμματισμένο να δώσουν τη Δευτέρα (29/5).

Το υπουργείο Παιδείας, με κοινή ανακοίνωση με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενημέρωσε για το γιατί προέκυψε το πρόβλημα. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, η πλατφόρμα https://trapeza.iep.edu.gr δέχθηκε κυβερνοεπίθεση, τύπου DDoS, με αποτέλεσμα να «πέσει». Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε σύντομα, ωστόσο, αρκετοί μαθητές δεν μπόρεσαν να εξεταστούν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στα ΓΕΛ θα εξεταστούν αύριο (30/5) και θα μάθουν τα αποτελέσματα μέχρι την Τετάρτη (31/5). Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στα ΕΠΑΛ, θα εξεταστούν επίσης αύριο (30/5) και θα μάθουν τα αποτελέσματα μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας. Μέσα σε διάστημα 15 ημερών, θα εξεταστούν οι μαθητές της Α’ και της Β’ Λυκείου.

«Για τους μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου, που δεν εξετάστηκαν σήμερα, θα εξεταστούν στο συγκεκριμένο μάθημα εντός του προβλεπόμενου διαστήματος, δηλαδή ως τις 15 Ιουνίου.

Οι μαθητές της Γ’ τάξης των Γενικών Λυκείων, που δεν εξετάστηκαν σήμερα, θα εξεταστούν αύριο Τρίτη και τα αποτελέσματα θα βγουν μεθαύριο Τετάρτη, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στη σχετική εγκύκλιο.

Οι μαθητές της Γ’ τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων, που δεν εξετάστηκαν σήμερα (αφορά λίγες εκατοντάδες άτομα), επίσης θα εξεταστούν αύριο Τρίτη και τα αποτελέσματά θα βγουν το βράδυ της ίδιας μέρας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.