ΠΑΙΔΕΙΑ

Υπουργείο Παιδείας: Ανοίγουν αύριο οι ηλεκτρονικές εγγραφές σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Υπουργείο Παιδείας: Ανοίγουν αύριο οι ηλεκτρονικές εγγραφές σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Υπουργείο Παιδείας: Ανοίγει από αύριο, Παρασκευή (1/9) η πλατφόρμα των κατ΄εξαίρεση ηλεκτρονικών εγγραφών για ΓΕ.Λ - ΕΠΑ.Λ.

Η διαδικασία θα διαρκέσει έως το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου. Επίσης, από την 11η/9 και μέχρι την 15η/9, η πλατφόρμα e-εγγραφές θα είναι σε λειτουργία, προκειμένου να υποβληθούν εκπρόθεσμες ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής - ανανέωσης εγγραφής.

Η έγκριση των εκπρόθεσμων εγγραφών πραγματοποιείται από τους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι ενδιαφερόμενοι εκτυπώνουν την ηλεκτρονική αίτηση και την καταθέτουν μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη διεύθυνση του σχολείου, προκειμένου να αποσταλεί στην οικεία διεύθυνση Δευτεροβάθμιας.

Με ολιγομελή τμήματα τα ΕΠΑΛ

Με ολιγομελή τμήματα θα λειτουργήσουν τα επαγγελματικά λύκεια το σχολικό έτος 2023/24.

Την απόφαση υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα Μηχαηλίδου και αφορά την λειτουργία ολιγομελών τμημάτων, τόσο στα ΕΠΑΛ, όσο και στα πρότυπα ΕΠΑΛ.

Η υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του υπουργείου (https://www.minedu.gov.gr/news/56299-oligomeli-tmimata-epal-pepal) περιλαμβάνει τους πίνακες των ΕΠΑΛ ανά περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2023: Από σήμερα η ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ: Το πρόγραμμα και τα εξεταστικά κέντρα

ΔΥΠΑ: Έως τις 10 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για εισαγωγή στις ΕΠΑΣ Μαθητείας - Οι ειδικότητες