Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στη Νομική μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών (pics-vid)

Newsbomb

Άναψε "φωτιές" η απόφαση της Πρυτανείας να ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας, ώστε να μην προχωρήσουν σε κατάληψη οι φοιτητές ενόψει των εορτασμών για την επέτειο του Πολυτεχνείου

-Τεταμένο το κλίμα έξω από τη Νομική

-Τραυματίες και εντάσεις "ντύνουν" το σκηνικό

-Τι καταγγέλλουν φοιτητές

Σκηνικό έντασης επικρατεί από το πρωί (13/11/2014) έξω από τη Νομική στο κέντρο της Αθήνας. Λίγο πριν από τις 08:00 ομάδα φοιτητών επιχείρησε να μπει στη Σχολή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Πρυτανείας να ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας, ώστε να μην προχωρήσουν σε κατάληψη οι φοιτητές ενόψει των εορτασμών για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Άνδρες των ΜΑΤ "απάντησαν" με περιορισμένη χρήση χημικών, αναγκάζοντας τους φοιτητές να απομακρυνθούν προς την οδό Ακαδημίας, όπου και παρέμειναν για ώρες, κρατώντας πανό που γράφει «Παραίτηση Φορτσάκη τώρα, κάτω η κυβέρνηση».

NOMIKI

Τα πνεύματα ηρέμησαν για λίγο, ωστόσο αργότερα σημειώθηκαν νέα επεισόδια, με τους φοιτητές να καταγγέλλουν πως δέχθηκαν επίθεση από άνδρες της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα μάλιστα να τραυματιστούν δύο άτομα, εκ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Αυτή την ώρα κλούβες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί γύρω από τη Σχολή, ενώ οι φοιτητές βρίσκονται συγκεντρωμένοι στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας και στην οδό Σίνα.

Η κίνηση στην οδό Σόλωνος διεξάγεται κανονικά.

propylaia

Σημειώνεται πως η απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου της Νομικής για κατάληψη του Ιδρύματος ενόψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, προκάλεσε την κινητοποίηση της Πρυτανείας η οποία με αίτημά της προς την ΕΛΑΣ, ζήτησε να αναπτυχθούν έντονες αστυνομικές δυνάμεις.

Τα μέτρα περιφρούρησης της ΕΛΑΣ στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα αναμένεται μάλιστα να ενισχυθούν τις επόμενες ημέρες, με κορύφωση την παραμονή και ανήμερα της επετείου για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.