ΠΑΙΔΕΙΑ

Παραίτηση υπέβαλε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης

Παραίτηση υπέβαλε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης

Στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ έθεσε την παραίτησή του ο πρόεδρός της Θέμης Κοτσιφάκης.

Η κίνηση του κ. Κοτσιφάκη έγινε μετά την καταγγελία των δηλώσεών του από την πλειοψηφία της Διοίκησης, σχετικά με τη συνάντηση της Ομοπσονδίας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ που θα γίνει αύριο Πέμπτη 5 Μαρτίου.

Στη δήλωσή του, ο κ. Κοτσιφάκης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η πλειοψηφία του ΔΣ στην πραγματικότητα αίρει την εμπιστοσύνη της στον Πρόεδρο, αφού απαιτεί από τον ίδιο να υπογράψει την καταδίκη του, πράγμα που είναι πολύ βαρύ. Η αγωνιστική μου πορεία όλα αυτά τα χρόνια δεν επιτρέπει σε κανέναν να λέει διάφορα, ιδιαίτερα τώρα που είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση. Δεν έχω παραβιάσει σε καμία περίπτωση αποφάσεις του ΔΣ, αλλά η δημοκρατική ευαισθησία μου με αναγκάζει, παρά την κρίσιμη φάση στην οποία βρισκόμαστε με τη διαθεσιμότητα και τους απολυμένους, εγώ, ο απολυμένος πρόεδρος της ΟΛΜΕ, να θέσω την παραίτησή μου στην κρίση του ΔΣ και ζητάω διακοπή και νέα συνεδρίαση την Πέμπτη, για να τοποθετηθείτε επί του θέματος».

«Μέλη του ΔΣ και ορισμένες παρατάξεις εκτίμησαν στη συνεδρίαση του ΔΣ (3/3/15) πως δεν υπάρχει θετική εξέλιξη σε κάποια ζητήματα των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης από τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας» σημειώνει ο κ. Κοτσιφάκης.

«Κατατέθηκε λοιπόν στη συνεδρίαση του ΔΣ για την έκδοση δελτίου τύπου, το κείμενο του ΠΑΜΕ, το οποίο υποστήριξαν και οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ, αλλά και των Παρεμβάσεων. Στο κείμενο αυτό, εκτός από το ότι λέγεται η μισή αλήθεια για τα παραπάνω θέματα (το οποίο βεβαίως είναι δικαίωμα του καθενός να το κρίνει, όπως κρινόμαστε όλοι) επέμεναν να καταγγέλλεται ουσιαστικά, στο δελτίο τύπου της ομοσπονδίας, η δήλωση του προέδρου που έγινε στις 26/2/15 για τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας, γιατί δεν έλαβε υπόψη της την εκτίμηση ουσιαστικά που θα έκανε το ΔΣ (κατά πλειοψηφία) 5 ημέρες μετά! Η δήλωση αυτή του προέδρου όμως έγινε με βάση τα αιτήματα του κλάδου, όπως αυτά καταγράφηκαν και στο τελευταίο υπόμνημα της ΟΛΜΕ προς το Υπουργείο», υπογραμμίζει σε άλλο σημείο.

«Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, όπως και κάθε μέλος του ΔΣ, δεν μπορεί να παραμένει σιωπηλός. Προφανώς, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ στοχοποιήθηκε ήδη από ορισμένες παρατάξεις του ΔΣ για μικροπαραταξιακούς λόγους» προσθέτει

Σχετικές ειδήσεις