ΠΑΙΔΕΙΑ

Βάσεις 2016: Ποιες σχολές θα σημειώσουν πτώση έως και 2.000 μόρια

Βάσεις 2016: Ποιες σχολές θα σημειώσουν πτώση έως και 2.000 μόρια

Μεγάλες ανατροπές αναμένονται στις βάσεις εισαγωγής για το 2016, στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ μετά τις Πανελλαδικές εξετάσεις αφού η πλειοψηφία των υποψηφίων θα δώσει με το νέο σύστημα των λιγότερων μαθημάτων πλην όμως χωρίς να προσμετράται ο προφορικός τους βαθμός στα μαθήματα

Ειδικοί μιλούν για πτώση των βάσεων ειδικά στις σχολές μεγάλης ζήτησης και με έμφαση στις Νομικές τις Ιατρικές και τα υψηλόβαθμα Οικονομικά Τμήματα.

Πτώση βλέπουν και στα Παιδαγωγικά Τμήματα κυρίως της επαρχίας αν και σύμφωνα με πληροφορίες οι φετινοί υποψήφιοι έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στις παιδαγωγικές σχολές με την επιλογή 5ου μαθήματος.

Ο βαθμός δυσκολίας των φετινών θεμάτων αποτελεί κύριο παράγοντα στη διαμόρφωση της πορείας των βάσεων εισαγωγής ωστόσο κρίσιμος παραμένει ο ρόλος της ζήτησης που καθορίζουν οι προτιμήσεις των υποψηφίων.

Οσοι επιχειρούν μια εκτίμηση των βάσεων υπογραμμίζουν ότι στις σχολές της περιφέρειας οι βάσεις θα καταγράψουν πτωτικές τάσεις ώς και 2.000 μόρια αφού υποχωρεί και η προτίμηση των εξεταζόμενων σε αυτές.

Η αναδιαμόρφωση των επιστημονικών πεδίων και συνακόλουθα ο νέος τρόπος υπολογισμού των μορίων με τη μείωση των μαθημάτων έχουν εξίσου ρόλο στην κατανομή των βάσεων

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2016

Σχετικές ειδήσεις