ΠΑΙΔΕΙΑ

Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας

Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας διοργανώνουν στις 12:30 η ΟΛΜΕ και στις 13:00 η ΔΟΕ, καταγγέλλοντας τη λιτότητα στην Παιδεία και ζητώντας μόνιμους διορισμούς.

Η ΟΛΜΕ αναφέρει ότι η φετινή σχολική χρονιά τελειώνει με 3000 κενά εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και συμπληρώνει ότι για τη νέα σχολική χρονιά η κατάσταση στην παιδεία αναμένεται να χειροτερέψει, καθώς παρά τις εξαγγελίες για 20.000 διορισμούς στην 3ετία, φαίνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένας.

Στο ίδιο μήκος κύματος η ΔΟΕ σημειώνει ότι «φυσικά, οι πολυθρύλητοι 20.000 διορισμοί του κυρίου Φίλη ήταν μια απάτη. Ούτε καν οι υπεσχημένες οργανικές θέσεις για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων έχουν, μέχρι σήμερα, δοθεί. Η επόμενη μαύρη σελίδα περιλαμβάνει τη δραστική μείωση των προσλήψεων ακόμη και αναπληρωτών εκπαιδευτικών».

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει στάση εργασίας από 11.00 έως 14.00 για την πρωινή βάρδια και από 14.00 έως 17.00 για την απογευματινή, ενώ η ΔΟΕ κήρυξε στάση εργασίας για τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού ωραρίου και για τρεις του απογευματινού (11.30 – 14.00 και 14.00 – λήξη).