ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2016: Δείτε πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις

Πανελλήνιες 2016: Δείτε πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου θα βγουν τα αποτελέσματα για τις βάσεις 2016 για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2016 είναι διπλές και οι υποψήφιοι νέου και παλαιού συστήματος εξετάζονται σε κοινά εξεταστικά κέντρα, με κοινή ώρα εξέτασης, αλλά σε διαφορετική αίθουσα.

Οι παράγοντες που θα καθορίσουν τις βάσεις εισαγωγής - Οι πρώτες εκτιμήσεις

Οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 22 Αυγούστου.

Παρόλο που είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις για τη διακύμανση των βάσεων, μια πρώτη εκτίμηση, με την υπόθεση ότι τα θέματα θα έχουν ανάλογη δυσκολία με τα περσινά, είναι πως θα παρουσιάσουν πτωτική πορεία λόγω του νέου συστήματος.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την κυρίαρχη εκτίμηση, οι βάσεις εισαγωγής θα υποχωρήσουν, καθώς δεν υπάρχουν πλέον εύκολα μαθήματα που να ανεβάζουν τη μέση απόδοση υποψηφίων και δεν υπολογίζεται στη βαθμολογία ο προφορικός βαθμός, που έδινε πριμ 600 μορίων. Παράλληλα, με το νέο τρόπο υπολογισμού έχει αποδυναμωθεί η βαρύτητα των δύο Μαθημάτων Αυξημένης Βαρύτητας.

Όσον αφορά τις σχολές αιχμής, αναμένεται να παραμείνουν προσιτές σε ελάχιστους, είτε με άνοδο είτε με πτώση.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το πώς θα κινηθούν οι βάσεις στηρίζεται κυρίως σε τρεις παράγοντες:

  • Στον «βαθμό δυσκολίας - ευκολίας» των θεμάτων και τις επιδόσεις των υποψηφίων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και ιδιαίτερα σε σχέση με την τελευταία χρονιά
  • Στον αριθμό των υποψηφίων σε σχέση με τον αριθμό των εισακτέων
  • Στη σχέση ζήτησης - προσφοράς θέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2016

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016

Συνεχής ροή για τα θέματα των Πανελληνίων - Πανελλαδικών 2016

Για μία ακόμη χρονιά το Νewsbomb.gr θα βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών.

Tο Νewsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝEO», θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2016 και για τις απαντήσεις τους, καθώς και για τις Βάσεις 2016 μόλις ολοκληρωθούν οι Πανελλαδικές 2016.

Παράλληλα, το Newsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝΕΟ», θα δημοσιεύει κάθε ημέρα θέματα και λύσεις για τα εξεταζόμενα μαθήματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016.

Σχετικές ειδήσεις