ΠΑΙΔΕΙΑ

Στα κορυφαία ιδρύματα παγκοσμίως το Πολυτεχνείο Κρήτης

Στα κορυφαία ιδρύματα παγκοσμίως το Πολυτεχνείο Κρήτης

Το Πολυτεχνείο Κρήτης στις θέσεις 151-200 στον κλάδο Civil Engineering σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη Academic Ranking of World Universities για το έτος 2017

Ο πίνακας κατάταξης Academic Ranking of World Universities (ARWU), κατάταξη γνωστή ως Shanghai ranking, δημοσιεύεται ετησίως από τον οργανισμό Shanghai Ranking Consultancy και ιστορικά, είναι η πρώτη λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων, η οποία δημοσιεύθηκε αρχικά το 2003 προερχόμενη από το Πανεπιστήμιο Shanghai Jiao Tong University της Κίνας. Η λίστα κάθε χρόνο αξιολογεί περισσότερα από 1200 ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης και δημοσιεύει τα 500 καλύτερα από αυτά, ενώ θεωρείται από τις κορυφαίες και γνωστότερες λίστες κατάταξης Πανεπιστημίων.

Στις κατατάξεις της λίστας ARWU στους επιμέρους επιστημονικούς κλάδους (Global Ranking of Academic Subjects) και για το έτος 2017, το Πολυτεχνείο Κρήτης στον κλάδο Civil Engineering βρίσκεται παγκοσμίως στις θέσεις 151-200. Τα κριτήρια της λίστας ARWU αφορούν κατά κύριο λόγο την έρευνα.

Εκτός από το Πολυτεχνείο Κρήτης, στη λίστα ARWU στο επιστημονικό πεδίο Civil Engineering εμφανίζονται άλλα 5 Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Πηγή: flashnews.gr

Σχετικές ειδήσεις