ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2018: Πιο νωρίς φέτος η ανακοίνωση της βαθμολογίας

Πανελλήνιες 2018: Πιο νωρίς φέτος η ανακοίνωση της βαθμολογίας

Πανελλήνιες 2018: Κατά δύο ημέρες θα είναι μικρότερη η διάρκεια των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, γεγονός που θα φέρει χαμόγελα στους υποψηφίους και στους γονείς τους!

Κι αυτό, διότι θα ανακοινωθούν γρηγορότερα οι βαθμολογίες. Ειδικότερα, έως κα σήμερα, Παρασκευή (30/03) οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις Πανελλήνιες. Εκτός απροόπτου στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας θα ανακοινώσει το υπ. Παιδείας το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, το οποίο θα είναι μικρότερο σε διάρκεια με πέρυσι λόγω κατάργησης της εξέτασης στην Ιστορία και στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας των Γενικών Λυκείων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες

Πέρυσι οι εξετάσεις ξεκίνησαν στις 6 Ιουνίου για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ και στις 7 για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και δεν αναμένονται αλλαγές φέτος, ούτε και στη σειρά των μαθημάτων. Οι εξετάσεις πάντα ξεκινούν με τη Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδεία, ωστόσο η μείωση του αριθμού των εξεταζόμενων μαθημάτων θα οδηγήσει στην επίσπευση τις ανακοίνωσης των βαθμών, που πέρυσι έγινε στις 29 Ιουνίου. Το διδακτικό έτος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση λήγει στις 30 Ιουνίου και έως τις 30 Απριλίου θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με το χρονοδιάγραμμα των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων.

Πηγή: Καθημερινή

Σχετικές ειδήσεις